Erhverv
0

Byggemilliardær lægger 255 mio. kr. til sin formue

Den danske byggemilliardær Michael Mortensen har afleveret endnu et rekordregnskab. Og han forventer at polstre kistebunden yderligere.

Michael Mortensen er bedst kendt for at have stået bag typehusfirmaet FM-Søkjær (senere Huscompagniet), som han solgte til kapitalfonden Axcel for et trecifret millionbeløb. 
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

 Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Byggematadoren Michael Mortensen har igen lagt et trecifret millionbeløb til sin i forvejen bugnende formue. Han tjente i 2018 lidt over 250 mio. kr. på sit forretningsimperium.

Det viser et nyt regnskab fra hans private holdingselskab M.M. 26 Holding A/S.

Egenkapitalen i selskabet er dermed vokset til næsten 1,3 mia. kr. Og festen stopper ikke der, for i år forventer Michael Mortensen et resultat på samme niveau.

Den driftige erhvervsmand fra Horsens råder over en større aktiepost i Casa A/S, som han selv var med til at stifte, samt en række udlejnings- og investeringsejendomme, primært i Horsens, København og Aarhus.

Han ejer også typehusfirmaet Hybel og tøjfirmaet Won Hundred.

Omsætningen i Michael Mortensens forretningsimperium voksede sidste år til 1,3 mia. kr. Det store millionoverskud skyldes bl.a., at han i løbet af året frasolgte en række selskaber, der drev p-anlæg ved hospitalerne i Skejby, Silkeborg og Horsens.

»Samtidig har aflevering af lejligheder i koncernens udviklingsprojekt på Amager haft væsentlig indvirkning på årets resultat,« skriver Michael Mortensen i regnskabet, der bliver kaldt »særdeles tilfredsstillende.«

Michael Mortensen er bedst kendt for at have stået bag typehusfirmaet FM-Søkjær (senere Huscompagniet), som han solgte til kapitalfonden Axcel for et trecifret millionbeløb. Senere blev Huscompagniet solgt videre.

Derudover fik Michael Mortensens personlige formue endnu et nøk opad, da han i 2016 sammen med sine partnere solgte 60 pct. af entreprenørkoncernen Casa.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også