Erhverv

Avis: Amerikansk tabloidmedie er solgt for 660 mio. kr.

Det næsten 100 år gamle medie overtages af en amerikansk magasindistributør.

Det amerikanske tabloidmedie National Enquirer er blevet solgt til magasindistributøren James Cohen. Foto: AP/Mary Altaffer

American Media Inc (AMI) er nået til enighed med magasindistributøren James Cohen om et salg af tabloidmediet the National Enquirer.

Det meddeler den nu tidligere ejer i en udtalelse, hvoraf det fremgår, at både den amerikanske og britiske udgave af mediet er solgt.

De to søstermedier, the Globe og National Examiner, bliver også overtaget af de nye ejere.

Ifølge AMI-chef David Pecker genererer medierne ca. 30 mio. dollars årligt (knap 200 mio. kr.), og salgsprisen skulle angiveligt være på 100 mio. dollars (660 mio. kr.)

Det skriver Washington Post.

»År efter år er the Enquirer fortsat med at være en af de mest indbringende aviser i bladkiosker,« siger den nye ejer James Cohen.

Med købet af the National Enquirer overtager Cohen dog også et skandaleombrust medie. Blandt andet har Amazon-stifter Jeff Bezos anklaget mediet for at afpresse ham tidligere i år ved at true med at offentliggøre intime billeder og private beskeder.

Skandalerne har også omhandlet avisens lidt for venlige forhold til den amerikanske præsident. David Pecker har beskrevet præsident Trump som »en tæt ven«, og netop forholdet mellem mediet og præsidenten har kastet flere omdiskuterede sager af sig.

Sidste år indrømmede American Media, at koncernen i august 2016 betalte 150.000 dollars (knap én mio. kr.) til en tidligere Playboy-model for at forhindre, at hendes historie om et påstået forhold med Trump skulle påvirke præsidentvalget.

The National Enquirer blev stiftet for 93 år siden. Oprindeligt hed avisen The New York Evening Enquirer.

Læs også
Top job