Erhverv

Danskere afbestiller rejser til Sri Lanka efter angreb

Sri Lanka er i de senere år blevet en populær destination blandt danskere og andre turister.

Antallet af udenlandske dræbte efter angrebene er mandag steget til 39. Foto: Athit Perawongmetha/Reuters

Sri Lanka er i de senere år blevet en ganske populær turistdestination med over 20.000 danske turister om året.

Men efter at Udenrigsministeriet som følge af angrebene midlertidigt har valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Sri Lanka, har flere danske turister valgt at aflyse deres rejser til landet.

Flere danske rejsebureauer er nu i dialog med rejsende, som har bestilt rejse til Sri Lanka, og flere har valgt at ombooke deres rejse efter søndagens bombeangreb.

»Vi har ringet rundt til de gæster, som har bestilt en rejse til Sri Lanka og tilbudt dem at finde en alternativ rejse. Der er et par stykker, som har taget imod det tilbud, og som vi nu er ved at finde alternative destinationer til,« siger kommunikationschef Lisbeth Nedergaard fra Spies Rejser.

Rejsebureauet har en håndfuld gæster, som allerede befinder sig på Sri Lanka, og meldingen fra dem er, at de har det godt. Ingen af dem har ønsket at få arrangeret hjemtransport før tid.

»Hvis de havde bedt om det, ville vi naturligvis have sat alt i værk for at få dem hurtigt hjem, men det er ikke tilfældet,« siger Lisbeth Nedergaard og tilføjer, at rejsebureauerne til enhver tid holder sig til Udenrigsministeriets retningslinjer for rejser.

Hos brancheforeningen Dansk Rejsebureau Forening (DRF), hvis medlemmer har omkring 600 danske gæster på Sri Lanka, tør man ikke gætte på, hvor mange danskere, der lige nu befinder sig i landet.

Over for Politiken anslår kommunikationschef Jakob Hahn dog, at der er tale om mellem 1.000 og 2.000 danskere i alt. DRF har ikke et indtryk af, at der er panik blandt de danske turister.

»Jeg har heller ikke endnu hørt fra vores medlemmer, at der er rejsende danskere i Sri Lanka, som vil hjem før tid, eller at folk afbestiller deres rejser i den kommende tid«, siger han.

Situationen er en anden blandt de indiske rejsebureauer, som ifølge Bloomberg er ved at tage imod ændringer og afbestillinger fra deres rejsende. Indere udgør en stor del af turisterne i Sri Lanka, hvis turistindustri i de senere år er vokset og nu tegner sig for omkring 5 pct. af landets økonomi.

Bloomberg citerer formanden for Sri Lankas turistbranche for at sige, at tusindvis af turister står til at forlade landet i den kommende tid.

Hvis man har bestilt en rejse til Sri Lanka, men føler sig utryg og derfor gerne vil afbestille eller ændre sin rejse, afhænger det af af rejsetype og eventuelle forsikringer, om man kan få pengene tilbage. DRF opfordrer folk til at kontakte deres rejsebureau.

Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning betyder, at rejseforsikringen kun i nogle tilfælde dækker, hvis man alligevel vælger at tage afsted. Rejseforsikringsguiden har lavet en oversigt over forsikringsselskabernes dækning, som kan findes her.

UM's midlertidige råd om ikke at rejse til Sri Lanka gælder foreløbig frem til den 30. april.

BRANCHENYT
Læs også