Erhverv

Danske brødre koger stadig millionsuppe med Jamie Oliver

Brødrene Rønje har haft 131 mio. kr. i overskud på fem år på at sælge produkter fra den verdensberømte tv-kok.

Den verdenskendte kok Jamie Oliver har gennem en lang årrække solgt produkter med to danskere. Foto: AP/The Canadian Press, Chris Young

Den verdensberømte tv-kok Jamie Oliver fortsætter med at være en guldkalv for de danske brødre Torben og Ib Henrik Rønje.

Senest hev brødrene i 2018 et overskud på 11,5 mio. kr. hjem i selskabet GRB II A/S, hvis hovedaktivitet er at eje 40 pct. af det britiske selskab bag Jamie Oliver Licensing Ltd.

Den resterende ejerandel har Jamie Oliver, der sammen med de danske brødre sælger en lang række produkter som gryder, pander, kogebøger og andet under kokkens navn.

»Det er aktionærernes forventning, at Jamie Oliver Licensing Ltd. fortsat vil udvikle sig som en lønsom forretning med forventning om et positivt resultat og likviditet i næste regnskabsår i henhold til udarbejdede budgetter,« skriver Rønje-brødrene i deres regnskab.

De seneste fem år har Rønje-brødrenes danske selskab samlet tjent 131 mio. kr. Forventningen er, at millionregnen vil fortsætte i 2019, hvor brødrene regner med en udbyttebetaling på 4,5 mio. pund, svarende til 39 mio. kr., til ejerkredsen bag Jamie Oliver Licensing Ltd.

Pengene fra Jamie Oliver-samarbejdet bliver kanaliseret op i brødrene Rønjes holdingselskab, der de seneste fem år har haft et samlet overskud på 117 mio. kr. Så altså et lavere samlet overskud end datterselskabet, hvorfra Jamie Oliver-pengene kommer.

Udover engagementet med tv-kokken har brødrene også investeringer i ejendomme, en konsulentvirksomhed og et medicinalfirma i Schweiz.

Torben og Ib Henrik Rønje er bedst kendt for i 1977 at have stiftet ejendomsselskabet Sjælsø Gruppen. Over et kvart århundrede stod brødrene bag opførelsen af en række gigantiske byggerier, bl.a. Hotel Crowne Plaza, TV-Byen, Sluseholmen og Havneholmen.

Brødrene blev købt ud af Sjælsø Gruppen fire år inden, at den børsnoterede ejendomsgigant gik konkurs. En stor del af deres milliardformue brugte de på at investere i en række ventureprojekter.

BRANCHENYT
Læs også