Erhverv
0

Dansk hotelkæde taber retssag - må skrotte navn

For anden gang må hotelkæden Guldsmeden bøje sig for den kendte danske Restaurant Babette.

Hotel Guldsmeden må ikke længere bruge navnet Bar'bette om en af sine hotelrestauranter. Her ses ejer og direktør Sandra Weinert, der ejer hotelkæden sammen med sin mand. Foto: Niels Hougaard.

Hotel-ægteparret Sandra og Marc Weinert har tjent millioner på den populære kæde Hotel Guldsmeden, der vokser både herhjemme og i udlandet.

Men ægteparrets brug af navnet Bar'bette koster nu en tabt retssag og lidt over 50.000 kr.

Hotel Guldsmeden var blevet hevet i Sø- og Handelsretten af den kendte danske Restaurant Babette, som ikke mener, at hotelkæden må bruge navnet "Bar'bette" om en af sine hotelrestauranter.

Og det var Sø- og Handelsretten enig i. Derfor skal Hotel Guldsmeden betale 30.000 kr. i erstatning for at have krænket Restaurant Babettes varemærke samt betale restaurantens sagsomkostninger på 21.740 kr.

Det er ikke første gang, at Hotel Guldsmeden og Restaurant Babette er stødt sammen i retten.

I 2016 fik et af Hotel Guldsmedens hoteller, Babette Guldsmeden, besked på at ændre navnet på sin hotelrestaurant, der dengang hed Babette. Det blev så til 'Bar'bette'.

Men den går altså heller ikke, har Sø- og Handelsretten nu slået fast. Der er nemlig for stor lighed mellem ordene "Babette" og "Bar'bette" og dermed risiko for forveksling. Også selvom hotellet Babette Guldsmeden ligger i København og Restaurant Babette ligger i Vordingborg.

Sandra og Marc Weinert åbnede i 1999 deres første Hotel Guldsmeden i Aarhus. Det var dengang et af Danmarks første såkaldte boutique-hoteller; små, personligt indrettede hoteller uden for de standardiserede stjernekategorier.

Siden har hotelparret udvidet massivt og har nu fem hoteller i København samt hoteller i Aarhus, Reykjavik, Oslo og Berlin.

Ægteparret Weinert har de seneste 10 år tjent over 100 mio. kr. gennem deres holdingselskab, Weinert Holding ApS, som primært rummer hotelaktiviteterne.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også