Erhverv

100 kr. for en pakke cigaretter? Det vil ikke koste på velfærden, fastslår en ny rapport

Sundhedsstyrelsen gik i byen for at få vurderet effekten af en markant prisstigning på cigaretter. Konklusionen er så kontroversiel, at rapporten endnu ikke er offentliggjort, men både patientforeninger og eksperter bruger alligevel resultatet som argument for at hæve prisen på cigaretter.

Hvis prisen for en pakke cigaretter stiger, vil det betyde færre rygere – ikke mindst er unge følsomme overfor prisstigninger.
Foto: Nicolai Lorenzen Voxpop foran Aarhus Hovedbanegård, hvor vi spørger en række rygere om deres holdning til, hvis prisen på cigaretter sættes op til 100 kr. 

På billedet: Kristian Sagild, 23 år, Aarhus Voxpop foran Aarhus Hovedbanegård, hvor vi spørger en række rygere om deres holdning til, hvis prisen på cigaretter sættes op til 100 kr. 

På billedet: Kirsten Meier, 57 år, Ebeltoft Voxpop foran Aarhus Hovedbanegård, hvor vi spørger en række rygere om deres holdning til, hvis prisen på cigaretter sættes op til 100 kr. 

På billedet: Catalin Hut, 25 år, Aarhus Voxpop foran Aarhus Hovedbanegård, hvor vi spørger en række rygere om deres holdning til, hvis prisen på cigaretter sættes op til 100 kr. 

På billedet: Ole Jørgensen 45 år, Havndal

Rapporten kom som en julegave midt i december i fjor. Måske ikke lige velkommen for alle, for rapporten fra konsulentfirmaet Incentive blev ikke pakket ud med det samme...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også