Erhverv

Novicell booster omsætningen og går efter de internationale kunder

Danske Novicell vokser og har ambition om at gafle flere internationale kunder.

Per Kirchner er adm. direktør i it-konsulenthuset Novicell, der blev stiftet i 1990'erne. Foto: Casper Dalhoff
Danske Novicell vokser og vil have fat i de internationale kunder.

»Vi har en forsigtig målsætning om, at vi gerne vil starte et nyt sted hvert år - men jeg synes også, at vi har fundamentet til det,« siger adm. direktør i Novicell Per Kirchner.

Det digitale bureau har fokuseret på opkøb, internationalisering og vækst, og det har sat gang i virksomheden, men sætter også sit præg på det nye regnskab.

Væksten i virksomheden er først og fremmest drevet af den del af forretningen, der beskæftiger sig med softwareudvikling. IT-konsulenterne leverer løsninger til en stadigt voksende og nu mere international kundeportefølje.

Og at søge nye græsmarker koster til at starte med. Novicells resultat er faldet fra 10,8 mio. kr. i 2017 til 5,9 mio. kr. i 2018, men ifølge Per Kirchner var det forventeligt.

»Vi har investeret i udlandet, så det har vi været helt bevidste om. Kerneværdien for os er, at den båd, vi sejler i, sejler stabilt - og så er det ikke afgørende, om vi tjener 11, 12 eller 13 mio. kr.« siger han.

Novicell har investeret i selskabets afdelinger i London, Barcelona og Madrid, og virksomheden har også været på opkøbsjagt i Danmark. I foråret 2018 købte Novicell det danske Sitecore-bureau C-Tilsted.

Udvalg af Novicells kunder
  • Summerbird
  • Roskilde Festival
  • Danmarks Naturfredningsforening
  • Danske Fragtmænd
  • Power
  • Krifa
  • Smukfest
  • ARoS
  • Kilroy
  • Energi Danmark
Kilde: Novicell

I 2018 fik Novicell hul igennem til Storbritannien, hvor virksomheden i øjeblikket har 16 medarbejdere. Udvidelsen til London har lokket en række store, globale kunder til bl.a. Pilgrim, som Novicell nu arbejder for i både Danmark og Storbritannien.

Ifølge den adm. direktør begynder man at kunne se de positive effekter af investeringerne, der har kostet på bundlinjen.

»2019 bliver et godt økonomisk år, selvom det måske ikke er særligt jysk at sige,« siger han.

Virksomheden har på nuværende tidspunkt et godt øje til både Stockholm og Amsterdam som mulige kandidater til en ny udvidelse i slutningen af året.

It-konsulenthuset beskæftiger 266 medarbejdere, der sidder fordelt på kontorer i Danmark, Spanien, Storbritannien og Norge.

Novicell har hovedsæde i Aarhus-forstaden Højbjerg og har en egenkapital på 28,2 mio. kr.

Læs også
Top job