Erhverv

Hvis strejken rammer: På disse ruter vil SAS stadig flyve

SAS vil kunne gennemføre flere end 300 flyvninger fredag, selvom pilotstrejke rammer.

SAS kan blive ramt af pilotstrejke fra i morgen, fredag den 26. april. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Det er ikke alle SAS-flyvninger, der bliver lammet, selvom den truende pilotstrejke bliver en realitet fra fredag. Det skandinaviske flyselskab vil nemlig fortsat kunne sende passagerer fra A til B på de ruter, der bliver betjent af underleverandører.

SAS har offentliggjort en liste over de afgange, der ikke vil blive berørt af en eventuel strejke. Det drejer sig om 334 SAS-flyvninger fredag.

»Hvis pilotforeningerne vælger at gå i konflikt, vil vores underleverandører vil gennemføre flyvningerne. Vi forventer dog stadig at nå til enighed med vores pilotforeninger, ligesom vi har gjort med alle vores medarbejdergrupper i SAS,« siger Mariam Skovfoged, pressechef i SAS.

Fra København vil der stadig blive gennemført flyvninger til Aalborg, Aarhus, Billund Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Trondheim, Stockholm, Göteborg, Helsinki, London Heathrow, Birmingham, Dublin, Aberdeen, Hamborg, Düsseldorf, Hannover, Hamborg, Stuttgart, Genève, Bologna, Malaga, Bruxelles, Palanga, Vilnius, Tallinn, Gdansk, Stettin, Wrocław, Poznań og Warszawa.

Fra Billund vil SAS gennemføre flyvninger til København, Stockholm og Oslo, mens der fra Aalborg bliver fløjet til København og Oslo.

Fra Aarhus vil der blive fløjet på ruterne til København, Manchester, Stockholm og Oslo.

SAS indgik i 2017 en ny kollektiv aftale med piloterne for en treårig periode. Overenskomsten skulle altså efter planen genforhandles i foråret 2020. Piloterne fik imidlertid en klausul om, at de kunne opsige aftalen et år før tid, og det har de benyttet de sig af.

Forhandlinger mellem flyselskabet SAS og dets piloter brød dog sammen i begyndelsen af april. Det fik flyselskabets piloter til at varsle konflikt fra den 26. april.

Læs også
Top job