Erhverv

Gucci-ejer tæt på at lukke skattesag i milliardklassen

Kering Group, der bl.a. ejer Gucci, mangler at betale et tocifret milliardbeløb i skat, mener de italienske myndigheder.

Francois-Henri Pinault, topchef i Kering-koncernen. Foto: Thibault Camus/AP

Det verdensberømte luksusmærke Kering Group, der bl.a. står bag Gucci, Yves Saint-Laurent og Balenciaga, er tæt på at kunne sætte punktum i en opsigtsvækkende skattesag i Italien.

Kering Group indgår inden for få dage en aftale med de italienske skattemyndigheder om at betale i omegnen af 10 mia. kr., som Kering Group skylder i skat. Det oplyser flere kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Sagen vedrører Kering Groups schweiziske datterselskab Luxury Goods International, som de italienske myndigheder har kulegravet aktiviteterne i. Ifølge myndighederne har datterselskabet i perioden 2011-2017 drevet forretning i Italien, men ikke betalt skat.

Derfor skylder selskabet godt 10,5 mia. kr. i skat, mener det italienske skattevæsen. En påstand, som Kering Group tidligere har bestredet.

Hvis Kering Group ender med at betale pengene, vil det være den største skatteafregning af sin slags i Italien nogensinde.

Kering Group blev stiftet i 1963 under navnet Pinault SA efter stifter François Pinault. I dag er hans søn, François-Henri Pinault, adm.direktør.

Han meddelte i øvrigt for nyligt, at han vil donere 100 mio. euro til genopbygningen af Notre Dame-katedralen.

BRANCHENYT
Læs også