Erhverv

Kendt tv-kok har fået millioner ind på kontoen

Salgsprisen var hemmelig, da pizzakæden Gorm's - som kokken Gorm Wisweh har lagt navn til - blev solgt.

Tv-kokken Gorm Wisweh, der her ses til venstre, har lagt navn til restaurantkæden Gorm's, som sidste år blev solgt. PR-foto

Det begyndte som et eksperiment hjemme i moderens køkken på Bornholm og er nu endt som en milliongevinst for den kendte danske tv-kok Gorm Wisweh.

For et år siden solgte han og resten af ejerne 67 pct. af aktierne i pizzakæden Gorm's til norske Orkla. Salgsprisen var hemmelig. Men et nyt regnskab fra Gorm Wiswehs private holdingselskab afslører, at han fik lidt over 6 mio. kr. for sin aktiepost.

Gorm Wisweh ejede 15-20 pct. af aktierne i den pizzakæde, som han selv har lagt navn til. Og salget til Orkla var en lettere surrealistisk kulmination på et eventyr, der startede i beskedne kår i moderens café i Svaneke på Bornholm for 15 år siden.

Her eksperimenterede en 20-årig Gorm Wisweh med dej, tomatsovs og fyld og lykkedes med det i en grad, så bornholmere fra hele øen valfartede til Svaneke for at smage på Gorms' pizzaer.

»Jeg er virkelig glad i låget. Sammen med Orkla fortsætter vi den nuværende mission, vi har gang i, nemlig at give flest mulige danskere mulighed for at spise god pizza. Og jeg er glad for, at Orkla har købt ind i vores passion for gode råvarer, restauranter og gæster. Det var dér, det hele startede, og sådan skal det fortsætte,« sagde Gorm Wisweh i forbindelse med salget.

Overskuddet i Gorm Wiswehs private holdingselskab var sidste år på 6,2 mio. kr. Året forinden tjente pizzakokken 233.000 kr. Mangedoblingen af overskuddet skyldtes salget til Orkla.

»Årets resultat er positivt påvirket ved salg af kapitalandele. Årets resultat anses af ledelsen for værende tilfredsstillende,« skriver Gorm Wisweh i den kortfattede ledelsesberetning i regnskabet, der netop er offentliggjort.

Flere af stifterne samt adm. direktør Anders Kjørup er fortsat en del af ejerkredsen i Gorm's, der har 13 restauranter herhjemme og en i Japan.

Den nye ejer, Orkla, er Nordens største leverandør af mærkevarer til dagligvarehandlen. Koncernen ejer i forvejen flere kendte danske brands som Kims, Odense Marcipan og Reimann.

Læs også
Top job