Erhverv

Conferize opgiver at sælge nye aktier og skifter ledelsen ud

Et af de nye håb på mini-børsen First North må droppe en planlagt aktieemission, fordi der ikke var interesse nok. Kursen falder 13 pct. og direktør Martin Ferro-Thomsen stopper.

Martin Ferro-Thomsen grundlagde Conferize i 2012 og har været adm. direktør indtil nu, hvor han stopper som både bestyrelsesmedlem og direktør. Foto: Mik Eskestad

It-selskabet Conferize er kommet i strid modvind og må konstatere, at der ikke var nok, som gad at købe selskabets aktier i et nyt aktieudbud. Der skulle sælges for mindst 8,5 mio. kr. aktier på forhånd, og det lykkedes ikke.

Derfor har Conferize nu droppet at udbyde nye aktier, oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Samtidig skal der lægges en ny strategi, og der skal en ny ledelse ind. Stifter af Conferize og direktør alle årene indtil nu, Martin Ferro-Thomsen, er derfor fortid som leder af Conferize.

I stedet går bestyrelsesformand Steen Tromholt ind og bliver konstitueret adm. direktør. Martin Ferro-Thomsen stopper også som bestyrelsesmedlem og fortsætter i en rolle som strategisk rådgiver for Conferize.

Conferize
 • Stiftet i 2012 af Martin Ferro-Thomsen. I dag er der godt 20 ansatte.
 • Har samlet rejst 55 mio. kr. i kapital, heraf de 28,8 mio. kr. ved en børsnotering i juni 2017 på ’minibørsen’ First North.
 • Hovedinvestorer er Lars Kolind og Allan Søgaard Larsen, som også en periode var formand for bestyrelsen.
 • Conferize stillede ved børsnoteringen i udsigt, at der ville være underskud i måske fem år frem. Indtægterne i 2018 beløb sig til 36.000 kr., mens driftsunderskuddet blev på ni mio. kr.
 • Konceptet er at samle både konferencedeltagere og konferencearrangører på samme platform. Dermed kan deltagerne til en konference finde andre med samme interesser, før konferencen er startet, og arrangøren kan lægge materiale ud før og efter konferencen.
 • Conferize mener ikke, at der er direkte konkurrenter. Men der er mange it-løsninger målrettet arrangører af events og konkurrencer, inklusive den danske start-up Tame.
 • Det begyndte ellers så godt for Conferize, der har udviklet en webplatform for konferencer og møder. Selskabet gik på First North-børsen i juni 2017, med opbakning fra erhvervsfolk som Lars Kolind og tidligere Falck-direktør Allan Søgaard Larsen, der også begge investerede i selskabet. Kursen steg på få dage med raketfart – på et tidspunkt var kursen mere end firedoblet – men faldt så tilbage til et mere stabilt leje omkring udbudsprisen i ugerne efter.

  Selskabet har aldrig givet overskud og har heller ikke for alvor haft indtægter. I 2018 omsatte Conferize for 36.000 kr. og landede et driftsunderskud på ni mio. kr. I de seneste meldinger fra selskabet blev der lagt vægt på, at der nu var åbnet for første produkt, der skulle hente penge i kassen, nemlig billetsalg til konferencer via Conferizes platform.

  Frem til børsnoteringen havde Conferize rejst 26 mio. kr. fra investorer, mens salget af aktier gav 28,8 mio. kr. i kassen – i alt altså omkring 55 mio. kr. Ved børsnoteringen i 2017 blev Conferize værdisat til 92 mio. kr., hvilket dog også mødte kritik fra garvede investorer og business angels.

  BRANCHENYT
  Læs også