Erhverv

Spotify runder 100 millioner betalende brugere

Spotify har rundet en vigtig milepæl og har nu 100 mio. betalende brugere, viser streamingtjenestens regnskab for første kvartal.

Arkivfoto: AP Photo/Richard Drew.

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify kan for første gang i sin levetid prale med at have et trecifret millionantal betalende brugere.

Det viser det regnskab for første kvartal, som Spotify har offentliggjort mandag.

I årets første tre måneder krydsede Spotify den magiske grænse på 100 mio. betalende brugere, og dermed har selskabet øget antallet med 25 mio. i forhold til samme periode sidste år. I slutningen af 2018 lå antallet af abonnenter på ca. 96 mio.

Spotify forventer, at antallet af betalende brugere i andet kvartal vil stige til mellem 107 og 110 mio. brugere, mens skønnet for hele året lyder på en stigning på mellem mellem 117 og 127 mio.

I alt har Spotify omkring 217 mio. aktive brugere, hvilket er en stigning på omkring 25 pct. i forhold til første kvartal 2018, hvor antallet lå på 173 mio.

Aktive brugere omfatter både betalende og ikke-betalende personer.

Stigningen i antallet af abonnenter smitter også af på toplinjen. Sammenlignet med samme periode sidste år steg omsætningen med 33 pct. til 1,51 mia. euro.

På trods af den øgede omsætning fosser pengene fortsat ud af Spotify. Driftsresultatet i første kvartal ender på et underskud på 47 mio. euro.

Spotify blev noteret på børsen i New York i april sidste år. Alene i 2019 er aktien steget med knap 22 pct.

Læs også
Top job