Erhverv

Efter mere end et årtis ventetid: Danmark og Frankrig indgår skatteaftale

Gentagne krav fra virksomheder om en ny dobbeltbeskatningsaftale med Frankrig ser nu ud til at have effekt.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) melder om godt nyt til de virksomheder, der længe har klaget over en manglende dobbeltbeskatningsaftale med Frankrig.

Knap halvandet år efter et rasende krav fra 18 af landets erhvervskæmper kommer skatteminister Karsten Lauritzen (V) nu kravet om en ny dobbeltbeskatningsaftale med Frankrig i møde.

Danmark har i mere end 10 år ikke haft en aftale med Frankrig til stor fortrydelse for en lang række virksomheder og for pensionister med stærkt frankofile tendenser.

»Det er uforståeligt, at vi ikke har en dobbeltbeskatningsaftale med så stort et samarbejdsland som Frankrig. Få det nu til at ske!,« lød kravet konkret fra Velux’ finansdirektør Peter Bang over for Finans i starten af 2018.

Nu ser det ud til at lykkes, lyder det fra skatteministeriet i en pressemeddelelse. Begge lande er i princippet enige om en aftale og ministeren melder om politisk opbakning hjemmefra til den også.

»Indgåelsen af en DBO (dobbeltbeskatningsoverenskomst, red.) med Frankrig (vil) styrke danske virksomheders muligheder for at operere på et af de største markeder i Europa. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at det efter et konstruktivt forhandlingsforløb med franskmændene er lykkedes at lande et kompromis om beskatningen af pensionerne, som et bredt flertal i Folketinget kan bakke op om,« lyder det i pressemeddelelsen fra skatteminister Karsten Lauritzen.

Han henviser til, at det især er pensionisternes vilkår, der længe har stået i vejen for en aftale.

Nu skal pensionister fremover svare dansk skat, men med hensynstagen til den skat, der allerede er betalt i Frankrig. Det skal ifølge ministeriet sikre, at man ikke genindfører den skattefordel, der frem til gamle aftales opsigelse i 2008 ar ved at flytte til lavere skatter i Frankrig.

Ministeriet venter, at aftalen vil koste Danmark ca. 30 mio. kr. om året.

BRANCHENYT
Læs også