Erhverv

Trængte Conferize siger farvel til 'mærkelige tal': »Nu skal vi vise, at vi kan tjene penge«

Interview: Markedets mistro har ramt Conferize, der i 2017 rejste millioner på First North-børsen, selvom selskabet ingen indtægter havde. Nu er Steen Tromholt trådt ud af bestyrelsen og ind som ny direktør og skal prøve at vise omverdenen, at der er et stort økonomisk potentiale i det lille it-selskab.

Først var han en af de tidlige investorer i Conferize, og siden bestyrelsesformand. Nu er Steen Tromholt trådt ind som direktør for Conferize for at genrejse tilliden til selskabet, der blev mødt af en kold skulder fra markedet, da det i april forsøgte at sælge nye aktier. Foto: Nicolai Lorenzen

Historien er klassisk i it-iværksætter-sammenhæng: Skab et fedt produkt, der er gratis at bruge. Få en masse til at bruge dit produkt, gerne ved hjælp af netværkseffekten, der automatisk hiver nye ind. Og skru så langsomt op for indtjeningskilderne, når brugerne er hooked.

Sådan lød planen også for Conferize, der så dagens lys i 2012. Konceptet var at blive et globalt omdrejningspunkt for konferencedeltagere og -arrangører. Og med samlet 55 mio. kr. fra investorer og en børsnotering på First North var der penge i kassen frem til juni 2019 med det nuværende løbende underskud og løn til 23 ansatte. Det handlede først og fremmest om at vokse sig stor – så måtte indtjeningen komme senere. ..

BRANCHENYT
Læs også