Erhverv
BREAKING

Volkswagen overrasker trods tilbagegang - dieselskandalen spøger stadig

Den tyske bilproducent Volkswagen kan torsdag morgen fremvise et regnskab for første kvartal med en noget bedre indtjening end ventet.

Selvom det næsten er fire år siden, at den tyske bilkoncern Volkswagen blev afsløret i snyd med dieselbiler, er sagen langt fra ovre. Arkivfoto Foto: Julian Stratenschulte/picture-alliance/dpa/AP Images

Selskabet må dog se overskuddet falde i forhold til samme periode sidste år og er belastet med 1 mia. euro relateret til juridiske risici.

Selskabets overskud faldt således til 3,9 mia. euro i årets første tre måneder, hvilket var 7,1 pct. ringere end i samme periode sidste år.

Eksklusive de særlige poster relateret til de juridiske risici steg driftsresultatet imidlertid med 0,6 mia. euro til 4,8 mia. euro, hvilket var noget over analytikernes forventninger på 3,9 mia. euro ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Omsætningen landede i kvartalet endvidere på 60 mia. euro mod ventet 58,5 mia. euro.

Og selvom det er næsten fire år siden, at den tyske bilkoncern Volkswagen blev afsløret i snyd med dieselbiler, er sagen langt fra ovre.

Den tyske bilkoncern Volkswagen Group har hensat yderligere en milliard euro - svarende til 7,5 milliarder kroner - til eventuelle bøder.

Det oplyser selskabet i sit regnskab for første kvartal, der er offentliggjort torsdag morgen.

I 2015 kom det frem, at selskabet havde fiflet med op mod 11 millioner dieselbiler, så de fremstod mere miljøvenlige, end de var.

Siden 2015 har VW betalt over 27 milliarder euro - omkring 202 milliarder kroner. Det har været til bøder, erstatninger og forlig.

Forude lurer flere sager - blandt andet søgsmål fra investorer, der mener, at de er blevet ført bag lyset.

Den seneste hensættelse på 7,5 milliarder i første kvartal betyder, at Volkswagens overskud er faldet, selv om omsætningen steg.

Den tyske koncern har 12 bilmærker - herunder VW, Audi, Skoda og Porsche.

Volkswagen fastholder forventningerne til hele året.  

Onsdag faldt selskabets aktie med 0,7 pct. til 155,04 euro.

BRANCHENYT
Læs også