Erhverv

Danish Aerospace Company går på børsen

Danish Aerospace Company er klar til at gå på børsen Nasdaq First North, oplyser selskabet. Udbuddet af aktier forventes igangsat i starten af maj.

Bestyrelsesformandi Danish Aerospace Compan,  Niels Heering. Arkivfoto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto.

Den danske rumteknologivirksomhed Danish Aerospace Company, der bl.a. leverer udstyr til de internationale rumagenturer Nasa og Esa, går nu på børsen.

Virksomheden, der har hovedsæde i Odense, oplyser i en pressemeddelelse, at den forventer at kunne igangsætte et udbud af aktier og søge optagelse til handel på Nasdaq First North Denmark i næste uge.

»Jeg håber, at så mange som muligt vil med på den videre rejse for Danish Aerospace Company. Vi kan i Danmark være meget stolte af, at en dansk virksomhed leverer livsvigtigt udstyr til astronauterne i det ydre rum. Derfor er det også helt oplagt at udbyde aktier samtidig med, at selskabet søger om optagelse til handel på vækstmarkedet i København,« siger bestyrelsesformand Niels Heering.

Konkret vil tegningsperioden for potentielle investorer løbe fra den 7. til den 21. maj. Bag børsnoteringen står eneejeren Mikael Goldsmith i form af M. Goldschmidt Capital.

Det er forventningen, at der udbydes aktier for ca. 40 mio. kr., hvilket svarer til en ejerandel på omkring 60 pct.

Danish Aerospace Company, der blev stiftet i 1988, producerer primært træningsudstyr, biomedicinsk udstyr til helbredsovervågning og vandfiltreringsudstyr, som astronauterne kan bruge under udsendelse.

Den danske rumvirksomhed har gennem årene leveret udstyr til rumfærgerne Soyuz, Progress, Dragon. Også den internationale rumstation ISS og Ruslands Mir har også brugt udstyr fra Odense-virksomheden.

Danish Aerospace Company oprettede i 2017 en dattervirksomhed i USA, der ifølge virksomheden selv skal »sikre en endnu mere aktiv rolle i Nasas bemandede rumprogrammer.«

BRANCHENYT
Læs også