Erhverv

Online-auktion har kostet for Bruun Rasmussen

Sidste år havde det 70 år gamle auktionshus i alt 80.000 hammerslag, hvoraf det største lød på 4,8 mio. kr.

Auktionshuset i Bredgade i København havde 8.000 hammerslag i 2018. Foto: Martin Bubandt/Politiken

Bundlinjen hos Bruun Rasmussen er skrumpet en smule.

Auktionshuset havde hammerslag for 505 mio. kr. i 2018 i modsætning til 521 mio. kr. året før.

Det mindre overskud skyldes den nye platform ”Direkte Auktion”, som Bruun Rasmussen lancerede i november, for at kunne konkurrere med Lauritz.com og Den Blå Avis.

Det skriver Berlingske.

I 2018 er indtjeningen faldet fra 11,8 mio. kr. mod 18,2 mio. kr. året forinden, men på trods af de dalende tal er adm. direktør Jakob Dupont tilfreds.

»Årets hammerslag på 505 mio. kr. er det næststørste i koncernens historie. Vi havde et ekstraordinært 2017, hvor vi havde en stor samling af russiske ikoner, som vi omsatte rigtig fint,« siger han til Berlingske.

”Direkte Auktion” er en digital platform, hvor kunder kan købe og sælge genstande i prisklassen 800-3.000 kr., og Bruun Rasmussen har ikke tidligere begået sig i dette prisniveau.

Jakob Dupont forklarer til Berlingske, at auktionshuset har investeret i at udvikle den digitale kanal, og derfor kommer de ikke op på helt samme resultat, som de har haft de sidste fire år.

I 2017 havde Bruun Rasmussen ellers så mange hammerslag, at auktionshuset præsenterede et rekordregnskab på både top- og bundlinje for femte år i træk.

Jakob Dupont er dog godt klar over, at der går lang tid, før Bruun Rasmussen får fat i en stor bid af Lauritz.coms del af auktionsmarkedet. Ambitionen er, at ”Direkte Auktion” om fem år vil øge hammerslagene med 50 mio. kr. årligt.

Indtil videre har der via platformen været solgt 1.350 genstande til et samlet hammerslag på 1,5 mio. kr. I år forventer direktøren at sælge 4.000 emner.

»Vi har is i maven, for det er en ny måde at handle på. Men vi har fokus på, at den her platform skal vokse sig til et fuldbyrdet tredjeben i vores forretning, så jeg vil da gerne have de 4.000 emner fordoblet næste år,« siger Jakob Dupont til Berlingske.

Sidste år havde det 70 år gamle auktionshus 80.000 hammerslag, hvoraf det største lød på 4,8 mio. kr. Til den mængde penge fik køberen det signerede monogram ”Måltidsstykke” af den hollandske maler Pieter Claesz. Maleriet blev vurderet til 6-8 mio. kr. før auktionen.

Ud af alle hammerslagene sidste år blev 8.000 emner solgt ved traditionelle auktioner i auktionshuset i København, og de resterende 72.000 blev solgt online.

Bruun Rasmussen har også et auktionshus placeret i Aarhus, og 60 pct. af auktionshusets omsætning kommer nu fra udlandet - særligt USA og andre europæiske lande.

Læs også