Erhverv
BREAKING

Bayer taber endnu en Roundup-sag - skal betale milliarder

Mandag har tyske Bayer igen tabt en sag ved de amerikanske domstole vedrørende sprøjtemidlet Roundup. Denne gang er det et par i Californien, som har fået medhold i retten, og som samtidig har fået tilkendt mere end 2,0 mia. dollar i erstatning.

Foto: AP Photo/Reed Saxon.

Alva og Alberta Pilliod har i retssagen nedlagt påstand om, at de begge udviklede cancer på baggrund af 30 års brug af Roundup i deres arbejde.

Det skriver Bloomberg News.

Erstatningsbeløbet er det største, som i 2019 er tilkendt i USA, og det ottendestørste nogensinde. To gange tidligere har domstole i Californien dømt imod Bayer, som i de tilfælde samlet er blevet dømt til at betale 159 mio. dollar i erstatning.

Alva og Alberta Pilliod har begge udviklet cancersygdommen non-Hodgkins lymfoma, og ifølge deres advokat har en substantiel årsag til det været brugen af Roundup i deres gartnerarbejde. Derfor havde parret krævet 55 mio. dollar i erstatning for udgifter til lægebehandling og medicin samt svie og smerte, mens Bayer også blev afkrævet 1 mia. dollar som straf.

Roundup er oprindeligt udviklet af amerikanske Monsanto, som Bayer købte i juni 2018, og Monsanto er den egentlige sagsøgte i sager med i alt 13.400 sagsøgere i USA.

BRANCHENYT
Læs også