Erhverv

Lego-familiemedlem med stort overskud: Bilparadis koster dog millioner

Anders Kirk Johansen har haft sit bedste økonomiske år siden 2009.

Anders Kirk Johansens pengetank har nu en egenkapital på 1,2 mia. kr. Foto: Rasmus Baaner

Anders Kirk Johansen, nevø til Lego-overhovedet Kjeld Kirk Kristiansen, kan se tilbage på 2018 med glæde. I hvert fald fra et økonomisk synspunkt.

For året bød på det største overskud siden 2009 for Anders Kirk Johansens personlige holdingselskab A. Kirk A/S. Resultatet efter skat endte på 98,6 mio. kr., og dermed lægger han pænt til pengetankens formue, som nu er på 1,2 mia. kr.

Resultatet betragtes som »tilfredsstillende«.

Det er især datterselskabet A. Kirk Agro A/S, der trækker markant op med et overskud på 95,7 mio. kr. Selskabet driver landbrug og udlejer fast ejendom.

Det er dog ikke alle datterselskaber, der bidrager med positive tal til Anders Kirk Johansens koncern.

Selskabet Mygarage A/S, der dækker over et slaraffenland for biltosser i Vejle, har endnu engang underskud. I 2018 var det på 6,9 mio. kr.

»Resultatet for 2018 er i lighed med sidste år påvirket af udgifter til opstart og udvikling af aktiviteterne i selskabet. Der er gjort konkrete tiltag for at forbedre resultatet i det kommende regnskabsår,« står der i Mygarages nye regnskab.

Ambitionen med Mygarage er at skabe Danmarks mest spektakulære bilhus med salg, service og opbevaring af eksklusive biler som hovedaktivitet.

Ejere af eksklusive bilmærker som Porsche, Ferrari og Lamborghini kan få deres køretøjer opbevaret i lækre omgivelser og under sikre rammer i glasbure.

Forbilledet er Motorwelt i Stuttgart, hvor der ligesom i Vejle er tilknyttet forhandlere og værkstedsfaciliteter, mens bilinteresserede kan kigge indenfor og få sig en oplevelse.

Anders Kirk Johansen er søn af Gunhild Kirk Johansen, der er søster til Legos mangeårige overhoved Kjeld Kirk Kristiansen. Kirk Johansen-familien blev købt ud af Lego i 2007 og har siden tjent store penge på familiens pengetank, Kirk Kapital, som Anders Kirk Johansen ejer 32 pct. af.

BRANCHENYT
Læs også