Erhverv

Silvan-direktør stopper - nu skal byggemarkedet have to topchefer

Jesper Lien stopper som topchef i den kriseramte byggemarkedskæde Silvan. Fremover skal Silvan have to topchefer.

Jesper Lien stopper som topchef i Silvan. Arkivfoto:Brian Karmark.

Den kriseramte byggemarkedskæde Silvan skifter ud på direktørposten.

Ud går den tidligere Coop-topchef Jesper Lien og ind kommer ikke bare én men hele to nye topchefer i form af Silvans nuværende kommercielle direktør, Morten Juel, og tyske Jan Becker.

De to skal fremover lede kæden i en såkaldt delt direktørstilling, oplyser Silvan i en pressemeddelse.

Jan Becker er partner i den tyske kapitalfond Aurelius, der overtog Silvan i 2017.

»Det er jo ikke en konstellation, som vi kender særlig godt i Danmark. Jeg havde ikke hørt om det før, men Aurelius har rigtig stor succes med at lave den her form for konstellation rundt omkring i deres andre virksomheder,« siger Morten Juel til Børsen.

Salget af Silvan
  • 31. august sidste år gik salget af Silvan igennem. Den tyske kapitalfond Aurelius overtog byggemarkedskæden fra vvs- og byggevarekoncernen Wolseley, som efter et navneskifte nu hedder Ferguson.
  • Silvan var tidligere koblet sammen Stark, som henvender sig mod det professionelle marked - håndværkerne - i DT Group-koncernen.
  • DT Group, som efter beslutningen om at sælge Silvan kom til at hedde Stark Group, valgte at sælge til den amerikanske kapitalfond Lone Star for 1.025 mio. euro - svarende til ca. 7,6 mia. kroner.
  • Salgsprisen for Silvan er hemmelig, men virksomheden omsætter kun for en tiendedel af, hvad Stark gør, så prisen ligger væsentligt lavere end for Stark. Omkring 16 mia. kr. rundede Stark i omsætning 2016/17.

»Vi kommer ikke til at være enige om alting, men det er noget, vi ordner ham og jeg imellem. Vi kommer til at tale med én tunge ud mod organisationen,« tilføjer Morten Juel.

Jesper Lien, der overtog posten som midlertidig topchef i november 2017, fortsætter efter planen i Silvans bestyrelse samt som partner i Aurelius.

Silvan har gennem længere tid været i store økonomiske problemer. Kædens seneste regnskab viste et underskud på 45 mio. kr., og kæden forventer i år et mindre tocifret millionunderskud.

Trods fortsatte røde tal på bundlinjen forventer Silvan en øget omsætning samt fremgang på driftsresultatet.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarebranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også