Erhverv

Maersk Drilling har tabt pusten

Borerigselskabet er kommet igennem første kvartal med en faldende omsætning.

Maersk Drilling blev børsnoteret som selvstændigt selskab den 4. april i år. Foto: Mærsk, PR

Det Mærsk-udskilte borerigselskab Maersk Drilling har tabt pusten rent salgsmæssigt. I årets første kvartal havde Maersk Drilling således en omsætning, der endte på 308 mio. dollars mod 336 mio. dollars for et år siden. Det svarer til et fald på 8 pct.

Det oplyser selskabet i en handelsopdatering - den første af sin slags fra Maersk Drilling som børsnoteret selskab.

Tilbagegangen var dog et my mindre end ventet. Ifølge Bloomberg havde analytikerne ventet, at omsætningen ville lande på 306,7 mio. dollars. Maersk Drilling fastholder da også sine forventninger til 2019.

»Vores resultater i 1. kvartal var i overensstemmelse med forventningerne. Vi fortsatte med at levere en for branchen førende præstation med en finansiel oppetid på 99,9 pct. Omsætningen på 308 mio. dollars var lavere end i fjerde kvartal 2018, og den var påvirket af udløb af kontrakter,« udtaler Jørn Madsen, øverste chef i Maersk Drilling, i forbindelse med handelsopdateringen.

Maersk Drilling forventer, at driftsresultatet før særlige poster (EBITDA) lander i omegnen af 400 mio. dollar. Til sammenligningen kom Maersk Drilling igennem 2018 med et driftsresultat på 611 mio. dollars.

Selskabet, der på børsen bliver handlet under navnet The Drilling Company of 1972, har tidligere oplyst, at den forventede tilbagegang skal findes i, at flere af selskabets borerigge skal på værftsbesøg.

I første kvartal har Maersk Drilling sikret kontrakter til en samlet værdi af 72 mio. dollars,

»På længere sigt fortsætter vi med at forvente forbedrede markedsvilkår med øget udnyttelse og højere dagsrater,« lyder det fra Jørn Madsen.

BRANCHENYT
Læs også