Erhverv
0

Dansk moderigmand vil købe sit livsværk tilbage

Modekongen Niels Martinsen vil købe de resterende aktier i tøjkoncernen IC Group, som han selv grundlagde for 50 år siden.

Niels Martinsen kan være på vej til at genvinde den fulde kontrol over sit livsværk IC Group. Arkivfoto: Mik Eskestad.

Den danske moderigmand Niels Martinsen kan være på vej til at genvinde fuld kontrol over livsværket IC Group, der i dag ejer de to modemærker Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Niels Martinsen vil gennem investeringsselskabet Friheden Invest, som han ejer sammen med sin datter Emilie Martinsen-Kønigsfeldt, fremsætte et købstilbud til aktionærerne i IC Group og dermed sikre sig kontrol over den resterende portion aktier i selskabet.

Friheden Invest ejer i dag 75,6 pct. af aktierne i IC Group.

»IC Group har i dag modtaget meddelelse fra Friheden Invest A/S om, at Friheden Invest A/S har besluttet at fremsætte et offentligt, ubetinget købstilbud til aktionærerne i IC Group om køb af samtlige aktier i IC Group,« oplyser modekoncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Friheden Invest meddelte tidligere torsdag, at investeringsselskabet havde købt Nordea Asset Managements aktieandel i IC Group på 9,4 pct.

»I lyset heraf har Friheden Invest fundet det rimeligt tilsvarende at tilbyde de resterende aktionærer at sælge deres aktier i IC Group til Friheden Invest til samme pris, som Friheden Invest har betalt til Nordea Asset Management,« skriver Friheden Invest.

Konkret tilbyder Friheden Invest aktionærerne i IC Group 39 kr. per aktie.

Niels Martinsen grundlagde sit modeimperium i 1969, hvor han åbnede tøjforretningen InWear, der siden via fusioner har udviklet sig til IC Group.

IC Group præsenterede for få dage siden sit regnskab for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2018/19.

Modekoncernens nettoomsætning faldt med 9 pct. målt i lokal valuta til 827 mio. kr. Resultatet af den primære drift blev et underskud på 13 mio. kr.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også