Erhverv
BREAKING

Både gode fodboldben og et klogt hoved giver plads i Blå Bog

I år er 70 kvinder og 137 mænd blevet lukket ind i det gode selskab.

Fodboldspilleren Pernille Harder har sparket sig hele vejen til en spalteplads i Blå Bog.
Arkivfoto: Lars Poulsen

Vejen til kataloget over seje, kloge og fremgangsrige danskere - den nyeste udgave af Blå Bog - kan løbes i fodboldstøvler.

Det er fodboldspilleren Pernille Harder beviset på, for hun er yngste navn blandt de 207 nye profiler, som er optaget i 2019-2020-udgaven, der stadig hedder Kraks Blå bog, selv om den udkommer på Gads Forlag torsdag.

At et godt hoved og en lang karriere som økonom og forsker også kan føre til en plads i den attraktive bog på 1.649 tætskrevne sider, er professor emerita Katarina Juselius beviset på.

Med en dåbsattest fra 1943 er hun den ældste blandt de nye navne - og der en en aldersforskel på 49 år mellem hende og Pernille Harder.

Midt i valgkampen kan flere politikere glæde sig over, at der er sat kryds ved deres navn i udvælgelsen af nye navne til Blå Bog.

Således er uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), børne- og socialminister Mai Mercado (K), politisk ordfører Britt Bager (V), folketingsmedlemmerne Martin Henriksen (DF), Karsten Hønge (SF) og Carolina Magdalena Maier (AL) at finde i spalterne.

Erhvervslivet bidrager også til de nyoptagne - bl.a. med DI’s nye direktør Kent Damsgaard og adm. direktør Helle Friberg, Økologisk Landsforening.

Fra kulturens verden er der blevet plads til bl.a. sangerinde og sangskriver Cecilie Maja Hastrup Karshøj, bedre kendt som Coco O, musiker og billedkunstner Kasper Eistrup, musiker Sharin Foo, forfatteren Michael Kats Krefeld, musiker Mads Langer, filminstruktør Christina Rosendahl og musiker og komponist Jan Rørdam.

Også medieverdenen bidrager med nye navne - og her leverer Jyllands-Posten filmanmelder Nanna Frank Rasmussen, og Politikens bidrag er journalist og forfatter Hans Davidsen Nielsen - i øvrigt tidligere medarbejder på Jyllands-Posten.

Det er et stort selskab, de nye bliver optaget i, for den nye udgave af Blå Bog rummer i alt 8.555 biografier, som alle er udvalgt, fordi de har særlig betydning på deres felt. Af de nyoptagne er 24 pct. kvinder og 66 pct. mænd, men kvinderne fylder kun 23 pct. i det samlede værk.

BRANCHENYT
Læs også