Erhverv

Hemmelighedsfuldt it-firma skovler penge ind - nu er det solgt

Med kun 30 ansatte har it-firmaet Covidence tjent store millionbeløb. Nu skifter firmaet ejer.

Covidence blev stiftet i 2007 og senere, i 2014, opkøbt af Montagu. Foto: PR

I den lille by Rønde på Djursland har it-firmaet Covidence i al ubemærkethed tjent massevis af millioner. Nu er firmaet, der laver videoudstyr i ministørrelse til politi, efterretningstjenester og politi rundt om i verden, blevet solgt.

Det oplyser ejeren, den britiske kapitalfond Montagu, i en pressemeddelelse.

Covidence er blevet solgt til en anden britisk kapitalfond, EMK Capital. Hvor meget den nye ejer har betalt er hemmeligt - men det er ikke en skidt forretning, som briterne overtager.

Covidence havde i seneste regnskabsår kun 30 ansatte, men formåede alligevel at tjene 47 mio. kr. - altså mere end 1,5 mio. kr. pr. medarbejder. Den samlede indtjening over de seneste 10 år beløber sig til 225 mio. kr., viser en gennemgang af det danske it-firmas regnskaber.

Covidence blev stiftet i 2007 og senere, i 2014, opkøbt af Montagu, der ifølge Børsens oplysninger lagde et sted mellem 700 og 900 mio. kr. for det dengang forholdsvis lille selskab.

De oprindelige ejere af Covidence er altid gået stille med dørene og har ikke ønsket at udtale sig til pressen. Tidligere topchef Jimmi Møgelvang Hansen tjente selv et trecifret millionbeløb, da Montagu i sin tid købte Covidence, som han ejede cirka en fjerdedel af.

Også denne gang indkasserer han en gevinst, da han indtil nu har ejet 10-15 pct. af Covidence. Det samme gælder Henrik Klebæk, der i sin tid var med til at stifte Covidence, og som også ejer 10-15 pct. af selskabet.

Montagu forventer, at salget af Covidence går igennem i denne måned. Herhjemme ejer Montagu bl.a. Danmarks største ejendomsforvalter, Deas, som også er i færd med at blive solgt.

Tidligere har Montagu ejet Unifeeder og Logstor - sidstnævnte med meget lidt succes.

BRANCHENYT
Læs også