Erhverv
0

Brøndbys vinbrødre scorer millioner på at slukke danskernes tørst

Selskabet Taster Wine, der blandt andet ejer Skjold Burne-forretningerne, kører flere millioner gennem kasseapparatet end nogensinde før.

Fritz Paustian (tv) og Ole Paustian (th) står i spidsen for familievirksomheden Taster Wine. Foto: Stine Bidstrup

Velsmagende gærede dråber er i høj kurs hos danskerne, og det afspejler sig i regnskabstallene hos Brøndby-selskabet Taster Wine.

Selskabet, der er styret og ejet af de to brødre Fritz og Ole Paustian, solgte for 540 mio. kr. i 2018 - en stigning på 2 pct.

Det forvandlede sig samlet set til 21 mio. kr. på bundlinjen til brødrene ,der i tre årtier har stået ved roret i familievirksomheden, og deres søster Marianne.

Faren, Fritz Wulf Paustian, var næstkommanderende i Røde Kors i Ungarn lige efter Anden Verdenskrig, og i 1946 skulle en kolonne på 19 lastbiler til Ungarn med nødhjælp. Løjtnanten overtalte Røde Kors til at fylde lastbilerne med vin, som ellers skulle køre tomme tilbage til Danmark, og på den måde startede han som selvstændig vinhandler.

Fritz og Ole Paustian hjalp til i virksomheden fra barnsben. Da de havde bestået deres realeksamener, begyndte de for alvor med aftapningen som vinkyperlærlinge, hvorefter begge arbejdede i forskellige firmaer i Europa for at lære vinkunsten og købmandskabet.

Gennem 70’erne og 80’erne buldrede Taster Wine frem. Virksomheden havde overtaget flere konkurrenter, der betød, at de for alvor tyngede på vægtskålen. I 1984 blev faren syg af kræft, og de to brødre overtog den daglige drift af selskabet.

Egenkapitalen i Paustian-familiens vinimperium er vokset til 258 mio. kr. Derudover har brødrene en større formue stående i hvert deres holdingselskab.

Taster Wine er Danmarks største privatejede vinvirksomhed og beskæftiger 111 personer. Danmark har et højt antal vinimportører, men de fleste er små, mens de største blandt andet tæller Pernod Ricard Denmark, Altia Denmark, Taster Wine og Hans Just Group.

BRANCHENYT
Læs også