Erhverv

Henrik Blou ansætter nye medarbejdere hver uge

Gubra er de seneste år vokset voldsomt. 15 af verdens 20 største medicinalselskaber er kunder.

Henrik Blou er topchef i Gubra, der i 2018 havde et overskud på 16,4 mio. kr. Foto: Thomas Rockall Muus

Henrik Blou har de seneste år sat sin signatur på rigtigt mange ansættelseskontrakter.

Som topchef for den danske biotek- og medicinalkomet Gubra er der nemlig ikke tid til at ligge på den lade side.

På to år er antallet af ansatte i Gubra steget med knap 150 pct. Fra omkring 60 personer i 2016 til 156 ansatte i slutningen af 2018.

I fjor blev der i gennemsnit ansat mere end én medarbejder om ugen.

»Vi har en forretningsmodel, hvor vi leverer services, som bare er efterspurgt i markedet. Forretningsmodellen kan ikke skaleres som it-løsninger. Så vi har hele tiden brug for at ansætte nye hoveder og hænder,« siger Henrik Blou, der selv begyndte i Gubra med hovedkontor i Hørsholm i 2015.

Gubra tjener især sine penge på kontraktforskning for nogle af verdens største biotek- og medicinalvirksomheder. Kort og godt har de virksomheder altså udliceret en del af forskningen til den danske vækstkomet.

Ifølge Henrik Blou har Gubra 15 af verdens 20 største medicinalvirksomheder som kunder. Blandt dem er tyske Boehringer Ingelheim, der for nylig lavede en aftale med Gubra til en værdi på op til 1,8 mia. kr.

»Der er en trend omkring, at virksomheder lader spillere som os udføre noget af forskningen. Den bevægelse har været i gang i en del år og er kommet for at blive,« vurderer Henrik Blou.

Det er øjensynligt en god forretning for Gubra, der senest i 2018 havde et rekordstort overskud på 16,4 mio. kr. efter skat.

I samme ombæring steg bruttofortjenesten med 36 pct.

»Vi har fundet en niche, som vi har dygtiggjort os inden for. Men vækst er ikke en målsætning i sig selv for os, selvom det da er sjovt, at forretningen fungerer. Vi er mere drevet af videnskaben og i at udvikle aktiviteterne inden for vores niche,« siger Gubra-topchefen, der tror, at selskabet vil fortsætte vokseværket i de kommende år.

Gubra ejes af Niels Vrang og Jacob Jelsing, som stiftede selskabet i 2008 og nu sidder i bestyrelsen som henholdsvis formand og næstformand.

Velindtjenende virksomheder er en attraktiv vare for kapitalfonde og andre med smag for opkøb. Men et salg er ikke på tapetet for Gubra.

»Vi mærker da god interesse på mange måder. Blandt vores hovedaktionærer er der dog ikke et ønske om at sælge ud lige nu,« siger Henrik Blou.

Gubra gør sig primært i forskning inden for fedme, diabetes og fedtlever. Selskabet laver ikke kun kontraktforskning, men har også sine egne udviklingsprogrammer, som Gubra modner til et vist stadie og derefter søger partnere til.

BRANCHENYT
Læs også