Erhverv

Dansk foderfamilies livsværk er nu et milliardfirma

Aller Aqua var snublende tæt på at runde en milliardomsætning i 2017. Det skete i den grad i 2018.

Hans Erik Bylling, direktør og tredje generation i fiskefoderfirmaet Aller Aqua. Foto: Mathias Svold

Efter at have solgt fiskefoder i mere end 50 år har familien Bylling nu brudt en magisk grænse. Milliarden.

Familiens livsværk, Aller Aqua, har således nået en årlig milliardomsætning for første gang. Det viser et nyt regnskab fra selskabet, der producerer fiskefoder til hav- og dambrug i flere end 60 lande.

Hvor omsætningen i 2017 var sølle 18 mio. kr. fra milliarden, overgik den i fjor den magiske grænse stensikkert. Med en vækst på 25 pct. landede omsætningen på knap 1,3 mia. kr. for Aller Aqua Group. Samtidig gik overskuddet markant frem til 43,4 mio. kr.

Kortfattet konstaterer familien Bylling i det nye regnskab, at resultaterne »lever op til forventningerne«, og at selskabet i de kommende år forventer positive resultater på linje med 2018.

Gennem de seneste 10 år har Aller Aqua Group haft en samlet indtjening på over 300 mio. kr. Selskabet har dermed gjort ejerfamilien yderst velhavende.

Familien Bylling er anført af Hans Erik Bylling, der er tredje generation i selskabet og står i spidsen for det. Han fortalte for nogle år siden til Ritzau Finans, at der er ekstern interesse for at købe Aller Aqua. Men planen er at give tøjlerne videre til sønnen Anders Carøe Bylling.

»Og så må Anders og de andre ansvarlige tage deres egne beslutninger - og det synes jeg også, at de skal. Men hvad der skal ske om 10, 15 eller 20 år, det ved jeg ikke,« sagde Hans Erik Bylling til Ritzau Finans.

Aller Aqua har flere end 300 ansatte og har fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland, Egypten, Zambia og Kina.

BRANCHENYT
Læs også