Erhverv

Dansk milliardær taber penge på historisk slot

Nyt millionunderskud på Bernstorff Slot, der er ejet af Harald Nyborg-milliardæren Kurt Daell.

Bernstorff Slot blev opført i årene 1759-65 og var senere ejet af Christian 8., der var konge af Danmark fra 19839-1848. Foto: Stine Norden.

Det har ikke været en god forretning for den danske Harald Nyborg-milliardær Kurt Daell at overtage driften af det historiske Bernstorff Slot, der ligger lidt nord for København.

Faktisk har slottet konsekvent haft millionunderskud, siden Kurt Daell i 2009 tog over. Sidste år blev ingen undtagelse med et underskud på 3,5 mio. kr., viser et nyt regnskab.

Bernstorff Slot blev opført i årene 1759-65 og var senere ejet af Christian 8., der var konge af Danmark fra 1839-1848. Han købte slottet i 1842, da det var mere eller mindre forfaldent, og satte det i stand.

Efter Christian 8.’s død overgik slottet til tronfølgeren, Christian 9. I de følgende årtier dannede Bernstorff Slot ofte rammen om store familiesammenkomster, hvor kongens slægtninge fra hele Europa deltog.

Det gjorde, at Christian 9. blev kendt under tilnavnet ”Europas svigerfar.”

I 2009 valgte Slots- og Ejendomsstyrelsen at bortforpagte slottet. Den opgave varetages i dag af Kurt Daells samlever, Kirsten Daell, der har indrettet slottet som hotel- og konferencecenter.

Finans har forsøgt at få en kommentar til millionunderskuddene fra Kirsten Daell, men hun er ikke vendt tilbage.

Driftsselskabet Bernstorff Slot ApS er et datterselskab af Harald Nyborg-koncernen, som er ejet af Kurt Daell og sønnen Erling Daell. Familien, der bl.a. også står bag Jem & Fix, er blandt landets rigeste med en anslået formue på 3 mia. kr.

Bernstorff Slot har en negativ egenkapital på 30 mio. kr. Det samlede tab i driftsselskabet siden 2009 løber op i 36 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også