Erhverv

Ugens taber: Nets-chef Bo Nilssons bonusfest er et isnende klart spejlbillede på erhvervselitens moralske fordærv

Ugens helt store historie var afsløringen af Nets-ledelsens nye incitamentsprogram, der i bedste fald vil udløse en gevinst på 7 mia. kr. Det udløste et ramaskrig på Christiansborg og hos flere af erhvervslivets toneangivende stemmer.

Nets' topchef Bo Nilsson står til at score en gevinst på langt over 1 mia. kr. på et nyt incitamentsprogram, hvis han bl.a. sikrer virksomheden en solid vækst i de kommende år. Foto: JP

Taber I: Bo Nilsson, adm. direktør i Nets

Nets-topchef Bo Nilsson er blevet selve personificeringen på den ekstreme grådighedskultur og det moralske fordærv, der synes at have invaderet dele af erhvervseliten i de seneste år. Og efter en ny afsløring i Børsen vil han forblive i det spejlbillede for altid. Nilsson har tidligere scoret over 500 mio. kr. på et lukrativ incitamentsprogram i Nets, der vakte stor debat og forargelse - også blandt vægtige stemmer i erhvervslivet. Onsdag kom det så frem, at Nilsson har geninvesteret nogle af pengene i et nyt program, der i bedste fald kan sikre ham en ny gevinst på langt over 1 mia. kr. Det er helt ude af proportion, og det bryder med alle normer for, hvad der er ret og rimeligt set med det omkringliggende samfund, og det er til stor skade for omdømme og den tillid og respekt, som erhvervslivet også er afhængig af. ..

BRANCHENYT
Læs også