Erhverv

Milliardærens slot taber penge - rettet

Mikael Goldschmidt har arbejdet sig op som en af landets rigeste. Men et slotshotel i Nordsjælland volder ham problemer.

Sådan ser Kokkedal Slot i Nordsjælland ud. PR-foto.

I første version af denne artikel fremgik det, at Mikael Goldschmidts slot, Kokkedal Slot Copenhagen, havde tabt en navnestrid til Kokkedal Slot i Nordjylland på baggrund af en afgørelse fra Sø- og Handelsretten. Dette er imidlertid ikke korrekt, da Østre Landsret har omgjort afgørelsen fra Sø- og Handelsretten. Finans beklager fejlen.

Den danske ejendomsinvestor og milliardær Mikael Goldschmidt har stadig mere end svært ved at få driften til at hænge sammen på Kokkedal Slot, som han købte i 2013.

Også i 2018 tabte den hovedrige erhvervsmand penge på at eje det nordsjællandske slot, som havde et underskud på 2 mio. kr. Det resultat var »utilfredsstillende« og fik Mikael Goldschmidt til at gribe ind.

Han har valgt at konvertere gæld for i alt 17 mio. kr. til egenkapital for at styrke slottets likviditet. Samtidig har Mikael Goldschmidt afgivet en såkaldt støtterklæring for det kommende år.

Det betyder, at han er klar til at holde hånden under Kokkedal Slot om nødvendigt.

Mikael Goldschmidt overtog Kokkedal Slot i 2013 efter en gennemgribende renovering. Men slottet, hvis historie går helt tilbage til 1746, har konsekvent haft underskud.

Den 62-årige slotsejer har imidlertid rigeligt med penge til at holde sit tabsramte slotseventyr i live. Mikael Goldschmidt er Danmarks 38. rigeste mand med en anslået formue på 3,2 mia. kr.

Kokkedal Slot Copenhagen er en del af hans forretningsimperium M. Goldschmidt Holding, der udover ejendomme for milliarder ejer butikskæden Imerco og investerer i værdipapirer.

I år forventer Mikael Goldschmidt et »mindre underskud« på sit slot.

BRANCHENYT
Læs også