Erhverv

Ingrediensfabrik i Lille Skensved har tjent 1,1 milliarder kroner på fem år

Produktion af stivelsesmidlet pektin er en guldgrube for ingrediensvirksomheden CP Kelco, som år efter år leverer trecifrede millionoverskud.

CP Kelco er en velsmurt indtjeningsmaskine med adresse i Lille Skensved på Sjælland. Foto: CP Kelco.

På adressen Ved Banen 16 i Lille Skensved nær Køge står der en velsmurt lille indtjeningsmaskine, som sprøjter millioner ud år efter år.

Ingrediensvirksomheden CP Kelco har netop offentliggjort årsregnskab, og det udviser- som altid - et trecifret millionoverskud. I 2018-udgaven lyder bundlinjen på 179 mio. kr. før skat.

Dermed har CP Kelco i løbet af de seneste fem år leveret en samlet indtjening på lige over 1,1 mia. kr.

CP Kelco - tidligere Københavns Pektinfabrik - er især kendt for sin produktion af pektin, der kan bruges som fortyknings- og stivelsesmiddel ved blandt andet madlavning. CP Kelco, som beskæftiger knap 400, har siden 2004 været ejet af den amerikanske familievirksomhed J.M. Huber Corp.

CP Kelcos driftsindtjening har det seneste år været 284 mia. kr. svarende til knap 17 pct. af omsætningen på 1,7 mia. kr. Valutakurstab på 72 mio. kr. tager toppen af pýnten, men alt i alt betegner selskabets ledelse resultatet som tilfredsstillende, selv om det er noget mindre end i 2017.

Vejrudsigten for 2019 er forholdsvist stabil for CP Kelco, der foventer nogenlunde uændret omsætning og indtjening. Der er ikke foreslået udbytte til ejerne, som til gengæld kunne glæde sig over en dividende på 500 mio. kr. i 2017.

BRANCHENYT
Læs også