Erhverv

Anders Fogh tjener millioner: Hiver hele overskuddet ud

Anders Fogh Rasmussens to anpartsselskaber har netop offentliggjort sine første regnskaber nogensinde.

Anders Fogh Rasmussen er tilfreds med udviklingen i hans virksomheder. Foto: Charlotte de la Fuente

Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen fylder pengepungen.

Nye regnskaber fra hans to selskaber Rasmussen Global Consulting ApS og Rasmussen Equity Partners ApS viser et sammenlagt overskud på næsten 3 mio. kr. Det er i øvrigt første gang, at de to selskaber offentliggør regnskab.

Bedst går det for konsulentvirksomheden Rasmussen Global Consulting, der havde et overskud efter skat på 1,8 mio. kr. i 2018. Hele overskuddet bliver udbetalt som udbytte til ejeren, som er Anders Fogh Rasmussen.

»Vi er tilfredse med, at virksomheden har haft et godt år, leverede resultater for vores klienter og geninvesterede i vores fortsatte ekspansion,« skriver James Holtum, medieansvarlig i Rasmussen Global Consulting, i en mail til Finans.

Af regnskabet for Rasmussen Global Consulting fremgår det i øvrigt, at der var personaleomkostninger for 7,8 mio. kr. til fem fuldtidsansatte. Det giver en gennemsnitlig løn på knap 1,6 mio. kr. for hver medarbejder.

James Holtum understreger dog, at beløbet til personaleomkostninger dækker alle Rasmussen Global Consultings medarbejdere på verdensplan, herunder dem, som er placeret i Belgien.

Blandt de projekter, der lige nu skæpper i Rasmussen Global Consultings kasse, er rådgivning i forbindelse med brexit og en kampagne om at fastholde Ukraine på den internationale dagsorden.

Anders Fogh Rasmussens andet selskab, Rasmussen Equity Partners, har som formål at »eje aktieposter og udøve aktivt ejerskab i investeringsplatforme og driftsvirksomheder, der ansporer til innovation og økonomisk vækst«.

James Holtum har ikke besvaret Finans’ spørgsmål i forhold til Rasmussen Equity Partners. Men i det nye regnskab skriver selskabet, at resultatet på 0,9 mio. kr. er som forventet.

»Værdien af virksomhedens eksisterende aktieposter har ikke ændret sig betydeligt i løbet af det seneste år. Virksomheden fortsætter med at evaluere potentielle nye aktieposter i en række forskellige investeringsplatforme og driftsvirksomheder,« står der i regnskabet.

Anders Fogh Rasmussen er udover at være eneejer også adm. direktør i begge virksomheder. Hans datter Maria Fogh Duelund er også medlem af virksomhedernes direktion.

Læs også
Top job