Erhverv

Økonomien skranter: Stort dansk rejsebureau i millionunderskud

Et dansk rejsebureau præsenterer nu et underskud i millionklassen. Tidligere på året måtte selskabet fyre flere medarbejdere.

Det har været et svært år for rejseselskabet Profil Rejser, som har mistet millioner på et nichekoncept. 
Foto: Finn Frandsen

Der er lavvande i kassen hos det danske rejsebureau Profil Rejser.

På kun ét år har rejseselskabet mistet 6 mio. kr., og dermed lander Profil Rejser på et underskud på knap 3 mio. kr. efter 2018.

Underskuddet står i skærende kontrast til tidligere år, hvor Profil Rejser i 2017 tjente 3,5 mio. kr. og i 2016 næsten 5 mio. kr. I regnskabsmeddelelsen fremgår det, at ledelsen anser årets resultat for utilfredsstillende, og at det særligt er ét af selskabets rejseområder, der får skylden for milliontabet.

Profil Rejser har derfor besluttet at afvikle et af virksomhedens nicheområder og har derfor solgt Sportconcept.

Ifølge rejsemediet Standby.dk har Profil Rejser lukket sine rejsebureauer udenfor København, ligesom virksomheden i sidste måned måtte afskedige medarbejdere på hovedkontoret i København.

Profil Rejser er dog optimistisk i forhold til det kommende år, og af regnskabsmeddelelsen fremgår det, at:

»Selskabet forventer en stigning i salget i 2019, som følge af de investeringer som er foretaget i 2018. Derfor forventes en positiv driftsindtjening i det kommende år.«

Rejseselskabet offentliggør ikke omsætningen, men af regnskabet fremgår det, at bruttofortjenesten er faldet fra 36 mio. kr. til 28 mio. kr. fra 2017 til 2018.

Rejsebureauet sender typisk gæster afsted til USA og Caribien, og siden foråret 2009 har Profil Rejser desuden øget forretningen med opkøb af Explore Greenland og en onlineforretning til at supplere distributionen af ferieprodukter.

Profil Rejser blev stiftet i 1982 af Jahn Schapiro. Han startede med fire ansatte, hvor der i dag er ansat 60 medarbejdere.

Ifølge Standby.dk er Profil Rejser Danmarks sjettestørste ferierejsebureau.

BRANCHENYT
Læs også