Erhverv

Blev kendt i Anna Mee Allerslev-sagen: Øens Murerfirma får nu første underskud i 27 år

Øens Murerfirma har i en lang årrække haft pæne millionoverskud. Det blev i 2018 vekslet til et underskud på 11 mio. kr.

Anna Mee Allerslevs forhold til Øens Murerfirma var genstand for kritik, og det fik hende ultimativt til at trække sig som borgmester i Københavns Kommune. Arkivfoto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Øens Murerfirma har i lang tid årligt omsat for et trecifret millionbeløb og haft pæne overskud.

Men i den brede offentlighed har Øens Murerfirma ikke fyldt meget.

Indtil sagen om Anna Mee Allerslev (R), tidligere borgmester for beskæftigelse og integration i Københavns Kommune, brød ud i lys lue og blev til en regulær mediestorm i efteråret 2017.

Øens Murerfirma spillede en central rolle i sagen, der handlede om mulige vennetjenester og misbrug af en magtposition fra Anna Mee Allerslevs side og fik hende til at stoppe som borgmester.

I det første regnskabsår efter sagen kan Øens Murerfirma nu fremvise det første underskud i selskabets 27-årige historie. Tilmed et »stærkt utilfredsstillende« underskud på 11,1 mio. kr.

»Sagen omkring Anna Mee Allerslev har os bekendt ikke haft indvirkning på vores 2018-regnskab,« understreger Thomas Damm, adm. direktør i og medejer af Øens Murerfirma, over for Finans.

I stedet er der ifølge ham en række ekstraordinære omstændigheder, som sender både omsætningen og indtjeningen ned hos det store murerfirma. Heriblandt at virksomheden har haft svært ved at skaffe arbejdskraft.

»For vores vedkommende har det ført til en stigning i lønomkostningerne på over 8 mio. kr. i forhold til 2017, hvor vi realiserede omtrent samme omsætning. Det har vi ikke været gode nok til at forudse,« siger Thomas Damm.

Samtidig har der ifølge Thomas Damm været en prisstigning på materialer og ekstraordinære omkostninger til opstarten af en ny tømrerafdeling.

»Dette, kombineret med en til stadighed voldsom priskonkurrence, har givet et samlet negativt resultat,« siger han.

For at dække underskuddet har ejerkredsen, som består af Thomas Damm og stifter Jan Elving, skudt lidt over 10 mio. kr. ind i selskabet.

Dermed står Øens Murerfirma rustet til 2019, hvor der igen forventes et overskud og samme omsætning som i 2018.

Folketingets Ombudsmand fastslog i april i en redegørelse, at det var i strid med gavereglerne, da Anna Mee Allerslev som borgmester gratis fik stillet et lokale til rådighed af Øens Murerfirma til fejring af en fødselsdag. Det gjorde hende inhabil i forhold til Øens Murerfirma.

Til gengæld fastslog ombudsmanden, at Anna Mee Allerslev og Jan Elving fra Øens Murerfirma ikke har et venskab, der gør hende inhabil.

Sagen har fået Anna Mee Allerslev til at stævne de to medier Berlingske og BT for deres dækning.

Læs også