Erhverv
0

Genmab udbygger amerikansk partnerskab

Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab. Foto: Stine Bidstrup

Genmab har udvidet sin partneraftale med amerikanske Janssen og er enedes om at samarbejde om at udvikle en ny generation af et CD38-antistof, Hexabody-CD38.

Aftalen bygger på de seneste års parløb, Genmab har haft med Janssen om det storsælgende kræftmiddel, Darzalex, der også tilhører klassen af CD38-antistoffer.

Ifølge den nye aftale med Janssen skal Genmab betale for forskning og udvikling af den nye generation, Hexabody-CD38, frem til såkaldt proof-of-concept, det vil sige indtil, de afsluttende studier kan indledes.

Studierne skal gennemføres i knoglemarvskræft og lymfekræftformen diffust storcellet b-celle lymfom.

Baseret på data fra Genmabs studier, kan Janssen så vælge at udnytte sin option på at udvikle, fremstille og markedsføre Hexabody-CD38. Sker det, vil Janssen betale Genmab 150 mio. dollar, eller knap 1 mia. kr., for at udnytte optionen.

Desuden er der aftalt op til 125 mio. dollar i udviklingsmilepæle. Endelig vil Genmab modtage en femtedel, eller 20 pct., af salget af midlet frem til et bestemt tidspunkt i 2031 og herefter graduerede royalties på mellem 13 og 20 pct.

Udnytter Janssen ikke optionen, kan Genmab udvikle midlet til de patienter, der ikke har gavn af Darzalex, samt i de kræftindikationer, som Darzalex ikke er godkendt til eller forsøges udvikles til.

- Med denne aftale håber vi at bygge oven på det succesrige og produktive forhold, vi har opbygget med Janssen, siger administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel ifølge en meddelelse.

Aftalen med Janssen ændrer ikke Genmabs forventninger til 2019.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også