Erhverv

Hæderkronet plastfirma køber hollandsk konkurrent

Med overtagelsen af Essentra Extrusion bliver Inter Primo en af Nordeuropas største spillere inden for plastekstrudering.

Inter Primos adm. direktør, Claus Tønnesen, opererer med en opkøbsstrategi i et marked præget af konsolideringer. Foto: Inter Primo

Det er aldrig for sent at forny sig, så derfor fejrer plastfirmaet Inter Primo nu sin 60 års-fødselsdag med at købe den hollandske konkurrent Essentra Extrusion.

Inter Primo omsætter for en lille millard kroner om året fordelt på 14 produktionsfaciliteter i lande som Danmark, Sverige, Tyskland, Rusland og Kina. Med opkøbet bliver firmaet med sæde på Højbro Plads midt i København en af Nordeuropas største spillere inden for plastekstrudering, hvor smeltet materiale presses ned i stålforme og bliver til flasker, rør, kabler og alskens andre ting.

»Plastmarkedet er præget af konsolideringer, og det er en nødvendighed at vokse for at kunne følge med et stadigt mere krævende marked. Både hvad angår teknologi og bæredygtighed,« siger Inter Primos adm. direktør, Claus Tønnesen, i en pressemeddelelse.

Prisen for opkøbet er endnu ikke blevet offentliggjort. Essentra Extrusion er beliggende i Buitenpost i Holland, beskæftiger 200 medarbejdere på 75 produktionslinjer og har hidtil været en del af britiske Essentra Plc.

»Overtagelsen bliver en win-win situation for os og vores kunder. Med Inter Primo som ejere får vi og vores kunder adgang til en række synergier, ny viden og markeder,« lyder det i pressemeddelelsen fra Essentra Extrusions adm. direktør, Han Schootstra, hvis forretning omsatte for 37 mio. euro i 2018.

BRANCHENYT
Læs også