Erhverv

Renault vil styrke bånd med Nissan

Ved et aktionærmøde i Paris talte Renaults bestyrelsesformand, Jean-Dominique Senard, for mere end 900 aktionærer og anerkendte, at forholdet mellem Renualt og Nissan var anstrengt. Foto: AP/Eugene Hoshiko

Den franske bilfabrikant Renault vil arbejde for at styrke båndet med sin partner Nissan, siger selskabets formand, efter at fusionen med Fiat Chrysler i sidste uge slog fejl.

Det skriver The New York Times.

Ved et aktionærmøde i Paris talte Renaults bestyrelsesformand, Jean-Dominique Senard, for mere end 900 aktionærer og anerkendte, at forholdet mellem Renualt og Nissan var anstrengt. Han tilføjede dog, at situationen endnu ikke var uoprettelig.

Formanden forklarede ved aktionærmødet, at alliancen mellem Renault og Nissan bør styrkes mere end nogensinde før, efter at Fiat Chrysler trak sit fusionsforslag tilbage.

Jean-Dominique Senard anklagede i den forbindelse Frankrigs regering, der er Renaults største aktionær, for at have spillet en stor rolle i den fejlslagne fusion.

Renault-formanden og Nissans administrerende direktør, Hiroto Saikawa, står begge foran en granskning, efter at det ikke lykkedes bilalliancen at udrede situationen efter den tidligere administrerende direktør i Renault Carlos Ghosns anholdelse.

Forholdet mellem Nissan og Renault har lidt et yderligere knæk i løbet af de seneste dage, efter at Renaults formand i sidste uge tilkendegav, at den franske bilfabrikant ville blokere for en overhaling af Nissans ledelse, som ifølge formanden ville fratage Renaults repræsentation i Nissans bestyrelse.

BRANCHENYT
Læs også