Erhverv

Danske turister er vilde med at holde ferie i Danmark

Især børnefamilier foretrækker Danmark som ferieland. Klimadebatten og bæredygtighed påvirker kun i mindre grad danskernes valg af ferie.

Den danske natur ar attraktiv for danske turister.

Danskerne er vilde med at holde ferie på hjemmebanen. Det er især kysterne og den danske natur, som er attraktiv, ligesom mange holder ferien i Danmark for at besøge familie og venner.

Danmark er den absolut mest populære ferieform blandt de danskere, som tager på ferie med en eller flere overnatninger. 61 pct. holdt en eller flere af disse ferier i Danmark.

Det viser tal fra en undersøgelse, som Dansk Kyst- og Naturturisme har foretaget i samarbejde med VisitDenmark.

Det er især børnefamilierne, der er glade for at holde ferie herhjemme, og interessen er stigende. I 2018 var Danmark feriedestinationen for 65 pct. af familierne med børn. I 2017 var andelen på 57 pct.

»Danmark er stadig danskernes foretrukne feriedestination, og det er positive tal, der kan aflæses i årets analyse,« siger kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme, Sisse Wildt.

»Det er opmuntrende for os, der arbejder aktivt for at styrke turismen i Danmark, og det tyder også på, at de store, fælles indsatser har en positiv effekt. De danske turister står med et forbrug på 73 mia. kr. for over halvdelen af den samlede turismeomsætning i Danmark. Så de danske gæster er meget vigtige for dansk turisme samlet set,« konstaterer Sisse Wildt.

De danske gæster er meget vigtige for dansk turisme samlet set.

Sisse Wildt, kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Tendensen ser ud til at fortsætte. 43 pct. af danskerne forventer således at holde ferie i Danmark indenfor det næste år.

Man har også undersøgt danskernes bevidsthed om bæredygtighed som tema i forhold til ferie- og rejseadfærd. Ifølge undersøgelsen har bæredygtige og miljømæssige hensyn påvirket danskernes valg af rejse, og 15pct. mener, at det kommer til at påvirke deres valg af rejse på deres næste ferie.

»Vi er stadig et godt stykke vej fra, at det er noget, der fylder markant hos danskerne. Men vi kan se, at der er en klar sammenhæng mellem holdningen til bæredygtighed på ferierejser og den viden, man har om bæredygtighed. Fire gange så mange af dem, der ved noget om bæredygtighed, forventer således at rejse mindre grundet det hensyn,« siger Sisse Wildt.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også