Serier

Medie: Danske Bank trækkes ind i ny hvidvask-sag

På syv måneder strømmede 169 millioner kroner gennem en konto i Danske Bank.

Hvidvask i Danske Bank
Foto: Jens Dresling

Danske Bank trækkes nu ind i yderligere en sag om hvidvask. Det er i forbindelse med en af de største sager om skattesvindel og hvidvask i Danmark, den såkaldte "Operation Greed".

I den pågældende sag er et vekselbureau i København lige nu tiltalt for hvidvask for millioner.

Nu er det kommet frem, at vekselbureauet brugte en konto i Danske Bank til den formodede hvidvask for millioner. Henover syv måneder sendte bureauet 169 mio. kr. gennem kontoen i Danske Bank.

Det skriver TV 2.

- Politiet mener, at størstedelen af de penge er blevet brugt til hvidvask. Pengestrømmen er en del af anklageskriftet i Operation Greed, skriver TV2 på sin hjemmeside.

Vekselbureauet havde været kunde i Nordea, men her blev de opsagt blandt andet med begrundelsen, at vekselbureauets forretningsmodel- og omfang var en alt for stor risiko for banken at være involveret i.

Det var dog ikke vekselbureauet selv, som efterfølgende oprettede kontoen hos Danske Bank, men derimod værdihåndteringskoncernen Loomis, der havde en kontrakt med vekselbureauet.

Hos Danske Bank oplyser Philippe Vollot, direktør og chef for Group Compliance, til TV 2, at det set-up er i strid med bankens retningslinjer.

Loomis har iværksat en intern og ekstern undersøgelse af sagen og ønsker ikke at udtale sig, før undersøgelsen er færdig.

BRANCHENYT
Læs også