Erhverv

Lars Seier har brugt 65 mio. - nu genåbner toprestaurant

Alchemist har nu sat dato på sin genåbning og tager imod reservationer fra lørdag.

Artiklens øverste billede
Lars Seier Christensen ejer i forvejen Michelin-restauranten Geranium. Nu vill han skabe en ny restaurant med international klasse i København. Foto: Finn Frandsen

En oplevelse udover det sædvanlige.

Det er, hvad milliardæren Lars Seier Christensen og resten af holdet bag toprestauranten Alchemist håber på, når de snart igen slår dørene op.

Siden december 2017 har Alchemist været midlertidigt lukket og flyttet til en ny lokation på Refshaleøen. Nu er der sat dato på genåbningen.

»Det er en meget stor glæde at kunne meddele, at Alchemist åbner sin store bronzedør for gæster fra den 4. juli. Vi glæder os rigtig meget til at vise, hvad vi har arbejdet på så længe,« skriver Lars Seier Christensen på sin Facebook.

Alchemist åbner for reservationer lørdag den 22. juni til restauranten, der fylder 2.200 kvadratmeter, og som Lars Seier Christensen har brugt mange penge på at genåbne. Helt nøjagtigt har han tilført samlet 65 mio. kr. i 2018 og 2019 til selskabet bag Alchemist.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Milliardæren forklarede i december 2018 til Finans, hvorfor han skyder så mange penge i Alchemist.

»Det gør jeg for at være med til at skabe en ny restaurant af international klasse i København. Jeg tror, du vil forstå det, når du ser den,« skrev han i en mail.

Lars Seier Christensen købte sig ind i Alchemist i august 2017 og har siden været hovedaktionær. Det er han i øvrigt også i Michelin-restauranten Geranium.

Rasmus Munk Thomassen blev som 21-årig køkkenchef på den anerkendte restaurant Tree Top i Vejle. Nu styrer han Alchemist, der snart genåbner. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

De 50 retter er i øvrigt inspireret af det periodiske system.

Når gæsterne er trådt ind ad en enorm bronzedør på fire gange to meter, er det målsætningen, at det skal være som at komme ind i et andet univers.

Som gæst vil man bevæge sig igennem fem forskellige spiserum og to oplevelsesrum. Her skal der udover smagen også være fokus på lyd, lys, dufte, teksturer og æstetik.

Spiseoplevelsen på Alchemist kommer til at strække sig over flere rum på flere etager. Foto: Alchemist

Derudover vil Alchemist bestå af et videnscenter, hvor der skal udvikles og testes nye madretter, ligesom skoleklasser kan komme forbi at lære om mad.

Derfor er der ansat en gastrofysiker og indledt et samarbejde med Københavns Universitet.

Alchemists køkkenchef er stifter, direktør og medejer Rasmus Munk Thomassen, som på den tidligere Alchemist-restaurant blev kendt for sin molekylære og politiske tilgang til gastronomien. Det kunne være at servere et spiseligt askebæger, som satte fokus på rygning, eller vedlægge et donorkort til en tatarret, så gæsterne kunne skrive sig op som organdonorer.

Alchemist ApS havde i 2018 et underskud efter skat på 13 mio. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.