Erhverv

Milliardær købte vens tøjfirma – og må se pengene fosse ud

Won Hundred kom ud af 2018 med et større underskud end nogensinde. Husmilliardæren Michael Mortensen har skudt nye penge i selskabet.

Bag modehuset Won Hundred står byggematador Michael Mortensen (th.) og kreativ direktør Nikolaj Nielsen, som grundlagde tøjselskabet. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Husmilliardæren Michael Mortensens investering i tøjfirmaet Won Hundred har endnu ikke givet pote. I hvert fald ikke økonomisk.

For i de to regnskabsår, han har været hovedejer, er millionerne fosset ud. Først blev det i 2017 til et underskud efter skat på 5,6 mio. kr. Ogi fjor måtte Won Hundred så indkassere et rekordstort tab på 12,8 mio. kr.

»Ledelsen anser resultatet som værende utilfredsstillende,« står der i det nye regnskab fra Won Hundred.

Tabet i 2018 har fået egenkapitalen til at blive så negativ, at der efter årets afslutning blev skudt 20 mio. kr. ind i selskabet fra ejerkredsen.

Finans arbejder på at få en uddybende kommentar til regnskabet fra Michael Mortensen, der udover at være hovedejer også er bestyrelsesformand i tøjfirmaet.

Won Hundred laver tøj til både mænd og kvinder. På et tidspunkt havde Won Hundred butikker i København, Aarhus og Amsterdam. Men ifølge tøjfirmaets hjemmeside er der nu kun butikkerne i København tilbage.

Michael Mortensen, der har tjent sin formue på firmaer som Casa, Huscompagniet og Hybel, har i en længere årrække været medejer af Won Hundred.

Men i slutningen af 2016 overtog han næsten det fulde ejerskab, da han købte de to Samsøe & Samsøe-stiftere Per Ulrik Andersen og Peter Sextus Rasmussen ud af Won Hundred.

Det betød, at Michael Mortensens ejerandel var på 90 pct., mens Nikolaj Nielsen, der stiftede Won Hundred i 2004, har de resterende 10 pct.

Nikolaj Nielsen og Michael Mortensen er i øvrigt barndomsvenner fra Horsens. Faktisk er Michael Mortensen blevet beskrevet som Nikolaj Nielsens bedste ven.

Da det nye ejerskab blev en realitet, var det målet at få sat virksomheden og indtjeningen op i gear. Det er altså endnu ikke lykkedes.

Læs også
Top job