Erhverv

Solgte kendt dansk rejseselskab for 32 mio. kr.

Familien Andersen fra Fyn solgte et af Danmarks ældste rejsebureauer, Gislev Rejser, der gennem årene har været en god forretning.

Gislev Rejser begyndte i sin tid med at arrangere busrejser til udlandet, men de senere år har kunderne i endnu større grad fået stukket en flybillet i hånden. Foto: Sisse Dupont

Det var en indbringende beslutning, da familien Andersen fra Fyn sidste år solgte 85 pct. af deres rejseselskab, Gislev Rejser, til mediekoncernen Aller.

Et nyt regnskab fra familiens selskab Velsig A/S afslører, at salget indbragte 32 mio. kr. Dermed er Andersen-familien nu god for næsten 150 mio. kr.

Gislev Rejser er et af Danmarks ældste rejsebureauer, og det nu tidligere familieejede selskab blev etableret i 1946. I starten solgte selskabet kun busrejser til udlandet, men i dag fylder flyrejser mere og mere.

Med salget til Aller-koncernen sluttede 72 års familieeje. Men Gislev Rejser fortsætter som en selvstændigt brand under Aller-koncernens rejsedivision, Aller Leasure, som omfatter en håndfuld selskaber med en samlet omsætning på over 1 mia. kr.

Poul Andersen, der er tredje generation i Gislev Rejser, er fortsat adm. direktør, og sammen med resten af Andersen-familien ejer han fortsat 15 pct. af aktierne i selskabet.

I 2018 havde Gislev Rejser et overskud på 5,2 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også