Erhverv

Smykkefirmaet Jewlscph ramt af endnu et underskud

Mai Manniches smykkefirma Jewlscph præsenterer endnu et årsregnskab med røde tal på bundlinjen. Den negative egenkapital fortsætter også med at vokse.

Smykkedesigneren Mai Manniche taber fortsat penge på sin forretning. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

Smykkefirmaet Jewlscph, som den kendte smykkedesigner Mai Manniche står bag, fortsætter med at køre med underskud.

Jewlscph kommer ud af 2018 med et underskud på lidt over 800.000 kr., og dermed fortsætter virksomheden med at tabe penge.

Sidste år lød underskuddet på 400.000 kr., og selskabet har kørt med underskud siden 2010, hvor de senest tilgængelige regnskabstal stammer fra.

»Selskabets resultat og økonomiske udvikling anses for utilfredsstillende,« skriver direktør Mai Manniche i årsregnskabets ledelsesberetning.

Bruttofortjenesten skrumpede samtidig til 379.000 kr. sammenholdt med en bruttofortjeneste på 629.000 kr. året før.

Personaleomkostningerne er til gengæld steget fra 923.000 kr. i 2017 til lidt over 1 mio. kr. sidste år.

Samtidig fortsætter egenkapitalen med at være i minus. Selskabet har ikke haft en positivt egenkapital siden 2011, og 2018-regnskabet afslører, at Jewlscph nu har en negativ egenkapital på 2,9 mio. kr.

Mai Manniche stiftede Jewlscph sammen med sin bror David Manniche i 2005. I dag har smykkevirksomheden to fysiske forretninger, der ligger i henholdsvis København og Aarhus.

På trods af Jewlscph nu har kæmpet med underskud i årevis og egenkapital er i minus, vurderer Mai Manniche, at den økonomiske udvikling vil vende i 2019,

»Selskabet forventer et forbedret resultat for det kommende år,« skriver hun i ledelsesberetningen.

Læs også