Erhverv

Skattestyrelsen advarer: For sen selvangivelse kan koste dig dyrt

120.000 danskere, der driver virksomhed eller har indtægter fra udlandet, mangler fortsat at aflevere deres selvangivelse. Gør man det ikke inden fristen den 1. juli, risikerer man at skulle betale ekstra.

Foto: Skattestyrelsen

Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man glemmer at aflevere sin selvangivelse inden den 1. juli.

Sådan lyder advarslen fra Skattestyrelsen til de 480.000 danskere, der driver virksomhed eller har indtægter fra udlandet.

Selvom en stor del af 480.000 borgere allerede har afleveret deres selvangivelse - eller oplysningsskema som det mere officielt hedder - så er der stadig flere tusinde, der endnu ikke har fået det gjort.

»Lige nu mangler omkring 120.000 borgere at aflevere oplysningsskemaet. Der er stadig nogle dage til fristen for at aflevere oplysningsskemaet, så vi håber og tror på, at langt de fleste når det. Men der er hvert år en gruppe borgere, som afleverer for sent, og det kan koste dem unødige ekstra penge,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Afleverer man selvangivelsen for sent, vil man blive pålagt et såkaldt skattetillæg på maksimalt 5.000 kr.

Det skete sidste år for omkring 34.000 borgere, hvilket betød, at der samlet set blev opkrævet 75 mio. i skattetillæg.

»Afleverer man oplysningsskemaet for sent, så beregner vi automatisk et såkaldt skattetillæg, der afhænger af ens indtægt, og hvor mange dage oplysningsskemaet er forsinket. Det er ærgerlige penge at skulle af med, så jeg kan kun opfordre til, at man får afleveret oplysningsskemaet senest 1. juli,« siger Karoline Klaksvig.

Det er kun de danskere, der driver virksomhed eller har indtægter fra udlandet, som skal være opmærksomme på fristen den 1. juli.

Lønmodtagere, pensionister og andre med mere almindelige skatteforhold har allerede modtaget deres årsopgørelse tilbage i marts.

BRANCHENYT
Læs også