Erhverv

USA advarede flere gange Danmark om Dan-Bunkering

Mindst to gange blev Udenrigsministeriet advaret af amerikanske myndigheder om, at Dan-Bunkering var involveret i leverancer af flybrændstof til Syrien, skriver DR. Også bagmandspolitiet, PET, Erhvervsstyrelsen og Fyns Politi blev advaret. Trods advarslerne fortsatte leverancerne.

Den første advarsel fik den danske ambassade i Washington i oktober 2016. Foto: Colourbox En navnebeskyttet dansk bunkervirksomhed er tiltalt for systematisk at have bedraget en kunde ved at levere mindre skibsbrændstof - såkaldte bunkers - end kunden blev faktureret for.

Amerikanske myndigheder advarede mindst to gange det danske Udenrigsministerium om, at Dan-Bunkering var involveret i leverancer af flybrændstof til Syrien. Det skriver DR på baggrund af centrale kilder og dokumenter, som mediet har fået aktindsigt i.

Den første advarsel fik den danske ambassade i Washington i oktober 2016. På det tidspunkt var FBI og den amerikanske anklagemyndighed i gang med at efterforske en sag om russiske tankskibe, der i strid med internationale sanktioner sejlede flybrændstof over Middelhavet til Syrien...

BRANCHENYT
Læs også