Erhverv

Dansk tøjkoncern forsvinder fra børsen

Hovedaktionæren bag IC Group, som består af to kendte modemærker, har købt så mange aktier i selskabet, at det nu afnoteres og bliver privatejet.

By Malene Birger er et af de to tilbageværende modemærker i IC Group. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard.

Erhvervsmanden Niels Martinsen og hans familieselskab ejer nu 91 pct. af aktierne i børsnoterede IC Group. Derfor er planen at få afnoteret modevirksomheden og tvangsopkøbe de resterende aktier.

Det fremgår onsdag af en børsmeddelelse fra Friheden Invest med Niels Martinsen i spidsen. Friheden meddelte midt i maj, at selskabet som storaktionær ville opkøbe aktier i IC Group.

Det tilbud er nu udløbet og ejerandelen altså kommet op på 91,2 pct. Derfor sættes en proces i gang om at gøre IC Group til 100 pct. ejet af Friheden Invest.

IC Group består i dag udelukkende af de to modemærker Tiger of Sweden samt By Malene Birger. Tidligere rummede koncernen flere tøjmærker, som dog er solgt fra.

I 2014 blev en stribe modemærker solgt til konkurrenten DK Company, mens det store mærke Peak Performance i fjor blev afsat til en finsk koncern. Også i 2018 blev IC Groups ejerandel i mærket Designers Remix afhændet, mens det lille mærke Saint Tropez blev overtaget tidligere i år af DK Company.

IC Groups ledelse og bestyrelse har tidligere tilkendegivet, at strategien er at udvikle de eksisterende mærker – eller afhænde dem, hvis det er den bedste løsning. Niels Martinsen sagde i maj, at hans plan også er fortsat at udvikle de to modemærker, selvom en mulighed også kan blive et salg af dem.

»Det har været en lang proces at omstille en koncern fra mange mærker med stort hovedkontor og andet. Der er fortsat noget tilbage i den proces, men vi er godt på vej. Så strategien er fast, uanset hvor stor ejerandel vi ender med at have efter det nye købstilbud,« sagde Niels Martinsen.

IC Group nedjusterede for få uger siden forventningerne til regnskabsåret 2018/19. Modekoncernen venter en tilbagegang i omsætningen på 6-7 pct. mod tidligere et mindre dyk. Samtidig kom det frem, at bestyrelsesformand Peter Thorsen ikke genopstiller, når der i september skal være ordinær generalforsamling i modekoncernen.

IC Group blev skabt ud fra tøjfirmaet Inwear, som Niels Martinsen var med til at etablere i 1969. Det blev fusioneret i 2001 med konkurrenten Carli Gry International. Den 71-årige Niels Martinsen har gennem årene haft plads i bestyrelsen for IC Group, hvor han fortsat sidder.

Han og datteren Emilie Martinsen, som er enebarn, ejer sammen investeringselskabet Friheden Invest.

Emilie Martinsen har dog åbent tidligere signaleret, at hun trods ejerskab i Friheden ikke ser sin fremtid i tøjbranchen. Niels Martinsen understregede i maj også, at hans rolle over for de to modemærker ikke bliver ændret, selvom IC Group afnoteres, så skal de køre videre med egne ledelser.

BRANCHENYT
Læs også