Erhverv

Tesla-analytikere frygter en skuffelse den 7. august

Tesla leverede rekordmange biler i andet kvartal, men flere analytikere advarer om, at det ikke nødvendigvis betyder noget godt resultat.

Tesla leverede overraskende mange biler i andet kvartal, Foto: Frank Rumpenhorst/picture-alliance/dpa/AP Image

Tesla-aktien steg 4,5 pct. onsdag, efter at elbil-producenten meldte, at der var leveret rekordmange biler i andet kvartal.

Men flere analytikere er fortsat lunkne og frygter en skuffelse, når regnskabet for andet kvartal lander den 7. august.

Det skriver CNBC.

Tesla leverede 95.200 biler i andet kvartal og slog dermed sin egen rekord fra fjerde kvartal 2018, hvor elbil-producenten med Elon Musk i spidsen afleverede 90.700 biler.

Som så ofte før var det allerede inden rekordmeddelelsen blevet lækket til pressen, at Tesla havde kurs mod et stærkt kvartal i hvert fald målt på antal leverede biler.

Men tallene overraskede alligevel investorerne positivt.

Flere analytikere frygter imidlertid, at det stærke kvartal kan skyldes, at en amerikansk tilskudsordning er under udfasning og derfor har rykket fremrykket efterspørgslen, samt at Teslas gennemsnitlige salgspris er faldet.

»Det (de rekordmange leveringer, red.) ændrer ikke på vores forsigtige syn på regnskabet for andet kvartal,« skriver UBS i en note til sine investorer, ifølge CNBC.

RBC advarer investorerne om, at Tesla ikke opdaterede eller fastholdt sin prognose for 2019, sådan som selskabet gjorde i første kvartal i år.

»Selvom antallet af leverede biler meget vel kan overraske positivt, er Teslas incitamenter kraftigt rettet mod at maksimere leveringerne og fokusere på at genere kontanter, formentlig på bekostning af lønsomheden,« skriver Barclays ifølge CNBC.

»Derudover, med en potentiel kapitalrejsning (måske så tidligt som næste år), er behovet for at fastholde et narrativ om accelererende vækst nu mere vigtig end nogensinde.«

Tesla er blandt de mest omdiskuterede aktier, og masser af hedgefonde har shortet elbil-producenten i forventning om, at aktien vil falde.

Ved at shorte vædder man på, at en aktie vil falde.

Mange ser det som uholdbart, at en underskudsgivende bilproducent, som kan se frem til øget konkurrence, har en markedsværdi på mere end 40 mia. dollars, mens tilgængerne regner med, at det blot er et spørgsmål om tid, før Tesla begynder at tjene fornuftige penge.

Ifølge tal fra dataudbyderen Sentieo er hele 35 pct. af Teslas aktier shortet, mens analytikerne forventer et underskud pr. aktie (som koster 235 dollar torsdag) på minus 1,8 dollars i år.

I 2020 er forventningen blandt analytikerne, at Tesla tjener 5 dollars pr. aktie, ifølge Sentieo.

Læs også
Top job