Erhverv

B&O's tyske rival Loewe tvunget i betalingsstandsning

Det er ikke første gang Loewe er gået i betalingsstandsning. Det skete også i år 2013. Foto: Rainer Jensen/picture-alliance/dpa/AP Images

Bang & Olufsens tyske konkurrent er løbet tør penge og har fritstillet flere hundrede medarbejdere. Det er dårligt nyt for det danske selskab, mener analytiker.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Bang & Olufsens mangeårige rival Loewe blev sidste uge tvunget i betalingsstandsning og har derfor måttet fritstille flere hundrede medarbejdere. Det er en bekymrende udvikling for årsregnskabsaktuelle Bang & Olufsen, mener Per Hansen, der er aktieanalytiker i Nordnet.

- B&O ser ud til at få en konkurrent mindre, men udviklingen i Loewe er altså primært dårligt nyt for B&O. Det er et vidnesbyrd om, at det er svært at være en lille og innovativ spiller på et marked, der er præget af nogle meget store producenter, som har nogle helt andre finansielle ressourcer, siger Per Hansen til Børsen.

I 2013 blev Loewe også tvunget i betalingsstandsning, men blev dengang reddet.

Bang & Olufsen har nedjusteret sine forventninger tre gange i løbet af det sidste halvår. Det er en katastrofe, mener Per Hansen, der vurderer, at det, som selskabet har arbejdet henimod siden 2015, nu viser sig ikke at virke.

Henrik Clausen, der er topchef i Bang & Olufsen, fastholdt ellers ved selskabets nedjustering i marts, at Bang & Olufsen har gjort det rigtige.

BRANCHENYT
Læs også