Erhverv

Britisk støvsuger-milliardær sætter rekord: Køber dyreste penthouselejlighed i Singapore

Den britiske milliardær James Dyson har købt Singapores dyreste lejlighed. Købet sker samtidig med, at Dyson-koncernen er ved at rykke store dele af virksomheden til Singapore.

James Dyson, der er mest kendt for at have opfundet smarte støvsugere, har besluttet at bygge sin bilfabrik til elbiler i Singapore. Nu har han også købt en stor penthouselejlighed i østaten. Foto: Yomiuri Shimbun/AP.

Den britiske milliardær, opfinder og entreprenør James Dyson kan nu kalde sig for ejer af Singapores dyreste lejlighed.

James Dyson, der står bag den britiske Dyson-koncern – som bl.a. er kendt for sine støvsugere uden poser og håndtørrere – har ifølge nyhedsbureauet Reuters betalt 54,2 mio. dollar, svarende til ca. 361 mio. kr., for en "super-penthouselejlighed" i Singapore.

Bystaten er i forvejen kendt for sit galoperende boligmarked, der kan tage pusten fra de fleste.

Penthouselejligheden, der breder sig over tre etager, er beliggende øverst i bygningskomplekset Tanjong Pagar Centre, der med sine 290 meter indtager pladsen som Singapores højeste bygning.

Lejligheden indeholder bl.a. et vinrum med plads til 600 flasker vin, egen elevator, swimmingpool og en privat have med udsigt over resten af Singapore.

Dyson meddelte i starten af året, at virksomheden planlægger at flytte sit hovedkvarter til Singapore. Det er netop af den årsag, at Dyson-stifteren har været på boligjagt i Singapore.

»Med baggrund i beslutningen om at rykke hovedkvarteret til Singapore, samt virksomhedens fokus på regionen, giver det selvfølgelig mening, at James Dyson har købt en ejendom i Singapore,« siger en talsperson fra Dyson ifølge Reuters.

Det er også allerede annonceret, at Singapore bliver hjemsted for Dysons store sats på elbilmarkedet.

Dyson planlægger at opføre en ny fabrik i Singapore, som skal stå klar i 2020. Opførelsen af fabrikken går i gang i december, og de første biler skal rulle ud i 2021.

Dyson har i forvejen 1.100 ansatte i Singapore, hvor virksomheden fremstiller motorer til sine produkter. Desuden har den britiske koncern produktion i Malaysia.

Læs også