Erhverv

Tele2 skuffer en smule trods hurtig integration af opkøb

Svensk Tele2-mobilmast. Arkivfoto Foto: Tele2

Det svenske teleselskab Tele2 har været hurtig til at få integreret opkøbet af bredbåndsudbyderen Com Hem, og allerede efter første halvår er målet for synergier i hele 2019 nået.

Til gengæld har selskabet også haft en lidt svagere omsætning end ventet, ligesom større engangsposter end ventet trækker resultaterne ned.

For hele året fastholdes forventningerne - dog med den undtagelse at prognosen for anlægsinvesteringer justeres lidt ned for at reflektere, at de kroatiske aktiviteter nu figurerer under ophørte aktiviteter i regnskabsbøgerne.

På toplinjen hentede Tele2 i andet kvartal et salg på 6794 mio. svenske kr. mod ventet 6889 mio. svenske kr. ifølge estimater indsamlet af Infront Data.

Det gav et justeret driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 2502 mio. svenske kr. mod ventet 2515 mio. svenske kr.

Driftsmarginen var dermed 36,8 pct. mod ventet 36,5 pct.

Engangsposterne var i kvartalet negative med 271 mio. svenske kr. mod et ventet minus på 145 mio. svenske kr.

Integrationen af Com Hem er den klare succeshistorie i regnskabet. Her er tingene nemlig gået så hurtigt, at Tele2 allerede ved udgangen af andet kvartal har nået sit mål for synergier.

- Com Hem-integrationen kører på fuld styrke, og vi realiserede yderligere 100 mio. svenske kr. i synergier og nåede dermed målet for helåret om besparelser på 450 mio. svenske kr. allerede efter seks måneder, siger Anders Nilsson, der er administrerende direktør hos Tele2, i regnskabet.

For hele året venter Tele2 synergier på 600 mio. svenske kr. fra opkøbet, fremgår det af regnskabet.

Læs også